kan kön orsaka blödningar under graviditeten?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-14
De flesta män och kvinnor är bekymrade över säkerheten för samlag under graviditeten. I de flesta varje situation sex under graviditeten är säker. Sex kan orsaka blödning under graviditeten, men som i sig inte behöver skrämma dig. Blödning efter samlag när du är gravid är vanliga och oftast inte ett tecken på fara

Betydelse

Under graviditeten finns en ökad blodtillförsel till livmoderhalsen och vagina väggar. När en gravid kvinna har sex, dessa blodkärl är mer benägna att bryta än om hon inte var gravid. Det är inte ovanligt alls för kvinnor i andra eller tredje trimestern för att uppleva lite fläckig, enstaka blödning efter samlag. Om du upplever inga kramper och det finns inte en tung blodflödet då du troligen inte har någon anledning till oro. Om du är osäker, kontakta din läkare omedelbart.

Förebyggande /Lösning

För att förhindra blödning efter sex när man är gravid kan du prova olika positioner som utövar mindre tryck på mamma. Bakre inresa och skeda positioner sannolikt minskar blödning du upplever. Vissa kvinnor föredrar nykterhet eller andra former av intimitet-massage, duschar eller gosa. Var noga med att prata igenom dessa förändringar med din partner.

Identifiering

Om du får blödningar efter sex när man är gravid så kanske du vill kontakta din vårdgivare att positivt fastställa orsaken. Din operatör kommer att vilja veta hur mycket blod som gick igenom samt färg och konsistens-var det någon blodpropp eller var det bara blod. Är det viktigt att berätta för din vårdgivare att du nyligen har haft samlag. Blödning efter sex sannolikt endast observera. Om din blödning är tyngre än knapphändig spotting, meddela din läkare omedelbart.

Tidsplan

blödning efter samlag medan du är gravid kan orsaka knapphändig eller spotting. Detta spotting kommer troligen att visas kort efter samlag, men kan ta upp till 24 timmar för att visa.

Varning

Om din blödning är mer än ojämn och du får några kramper alls du behöver träffa din läkare . Om du har sammandragningar som stimuleras av kön och fortsätter efter du är färdig bör du kontakta din läkare också. Blödning under graviditeten kan betyda många olika saker. Om du är osäker om ursprunget eller meningen med din blödning kontakta din vårdgivare omedelbart.

Previous:nothing Next:baby sömnproblem

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer en stamning behandling
 • hur man får ett barn redo för en sjukhusvistelse som patient
 • hur man bästa sättet att korrigera din syn när du simmar
 • hur man ska behandla svullnad under graviditeten
 • hur man avgör tillräcklig vikt
 • hur man kan utveckla en sömn rutin för dig själv
 • hur man ska leva ett sundare livsstil
 • hur man ska behandla diarré symtom
 • Hur sluta röka ...
 • hur man kan stoppa hicka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com