om 20/20 vision

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-01
20/20 är ett välkänt begrepp som används i förhållande till kvaliteten i visionen. Det är faktiskt en bråkdel som motsvarar den minsta avstånd man måste stå till ett objekt för att se det klart. Det innebär inte perfekt syn utan bara normal syn. En person kan ha större än 20/20 vision, och en person med 20/20 vision kan ha andra visioner brister

Funktion

20/20 vision är en indikation på klarhet eller skärpan i en vision på ett visst avstånd. Begreppet står för vad normal visuell skärpa eller skärpa skulle vara om mätas på ett avstånd av 20 meter. Till exempel skulle en person med 20/100 vision måste inom 20 meter av ett objekt för att se det klart, medan en person med 20/20 vision kunde se objektet tydligt på 100 meters avstånd.

Identifiering

Även 20/20 är en term som används för att beteckna normal syn, inte nödvändigtvis betyda perfekt syn. Bortsett från möjligheten att tydligt se ett objekt från ett visst avstånd, det finns andra visuella överväganden såsom perifera seendet, djupseende, öga-koordination, färgseende eller inriktning förmåga, som alla påverkar den övergripande visuella anläggningen. Därför har en person som påstår 20/20 vision helt enkelt normal syn och kan fortfarande ha andra visioner brister.

Funktioner

Vid provning av vår vision för tydlighet vid vissa avstånd, är vi faktiskt testa våra synskärpa. Test för synskärpa innebär behandlingen den välbekanta ögat diagrammet, där rader av bokstäver i olika storlekar består av en affisch som normalt hänger på väggen på kontoret av optiker eller ögonläkare. Varje rad i diagrammet motsvarar den maximalt avstånd från diagrammet kan man stå och fortfarande ser linjen tydligt.

Typer

Mätning av synskärpa är skrivet som ett bråk. Normal syn skrivs som 20/20, vilket matematiskt skulle motsvara 1. Den översta numret i fraktionen representerar avståndet, vilket skulle betyda en person som läser ett öga diagram skulle ha möjlighet att läsa linjen på sjökortet som motsvarar 20/20 på ett avstånd av 20 meter. Din synskärpa skulle motsvara de minsta linje du kan läsa på sjökortet. Normalt minst 20/40 vision i minst ett öga är skyldig att överföra förarens test. Den juridiska definitionen av blindhet är 20/200 eller värre.

Historia

Den första öga diagram har utvecklats av tyska ögonläkare, Heinrich Kuechler 1843. Kuechler utvecklat tre uppsättningar av diagram. År 1854 publicerade Eduard von Jaeger läsning prover för att testa vision. Termen synskärpan myntades 1861 av en holländsk ögonläkare. En annan nederländsk ögonläkare, publicerade Hermann Snellen hans diagram brev öga 1862. Endast ett fåtal avsevärda förbättringar för att mäta synskärpa har gjorts sedan Hermann Snellen tid.

Previous:nothing Next:hur påverkar graviditeten i kroppen?

Relaterade artiklar


 • hur du utför fostrets kick räkna
 • Hur man vet om din tvilling bebisar är broderlig eller identiska under graviditeten
 • hur man kan förhindra en PMS huvudvärk
 • hur man gör sträcka under graviditeten
 • hur man introducerar sensorisk integration aktiviteter hemma
 • hur du packar väskan för förlossning
 • sig att leva med en alkoholist pappa
 • hur man identifierar kvinnlig inkontinens
 • har en bebis utan att använda fertilitet piller
 • hur du gör din hörapparat fungerar bättre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com