om benkramper

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-02
Benkramper upplevs som smärta i benet till följd av muskelspänningar. De kan vara mycket smärtsamt och obekvämt, ofta förekommande på natten och orsakar lidande att bli väckt. De är mycket vanliga, och kan hända i människor i alla åldrar. Vanligtvis finns det ingen uppenbar bakomliggande orsak, men i vissa fall kan vadkramper vara ett symptom på något mer allvarligt

Funktioner

Nocturnal vadkramper (under sömn) vanligen förekommer i fot, fotled eller kalv och är ofrivilliga åtgärder, från måttligt till mycket smärtsamma. Den exakta orsaken till kramp i benen är okänd. De kan på grund av uttorkning, minskat blodflöde till följd av liggande, låga nivåer av mineraler i kroppen (t. ex. kalium eller kalcium) eller överansträngning eller skada av muskler som ett resultat av övning.

Betydelse

Om du upplever kramp i benen direkt efter träning, då detta kan bero på att dina muskler inte får en tillräcklig försörjning av syre. Detta inträffar oftast samtidigt som kroppen fortfarande vänja sig vid ökad motion. När det gäller nattliga benkramper, dessa är ett vanligt inslag i sena stadier av graviditeten och hos äldre samt tonåringar. Vem som helst kan uppleva kramp i benen, och det är vanligtvis inte ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd. Men benkramper ibland ett tecken på åderförkalkning (arterioskleros), där smärtan brukar minskar så snart verksamheten är upphört.

Varning

Om du regelbundet upplever kramper och är inte säker på varför, ska du rådfråga din läkare. Kramper kan uppstå på grund av skador som kan behöva behandlas, och den del av kramp kanske inte alltid fråga om skadan. I ett litet antal fall, kan vadkramper bero på en underliggande sjukdom såsom Addisons sjukdom.

Överväganden

Det finns några enkla sätt att undvika återkommande kramper. Dessa inklusive uppvärmning innan träning och stretching musklerna på lämpligt sätt. Se till att du stanna hydrerade under hela dagen, särskilt under och efter träning. För att förhindra kramp på natten, bör du se till att dina lakan är inte för hårt, eftersom detta kan orsaka dina ben att peka nedåt som leder till muskelspänningar.

Förebyggande /Lösning

Om du drabbas av kramp i benen, det finns ett antal nya lösningar du kan prova. Du kan massera och stretcha det område för en kortfristig bot av kramp eller försöka gå runt för att göra benet kramp försvinna. För en mer varaktig behandling, vissa människor använder kinin, som är tagen innan sängen för att minska nattetid benkramper. Detta kanske inte fungerar, dock, och bör du fråga din läkare. Om benet kramp är svår, då du kan föreskrivas antispasm medicinering.

Previous:nothing Next:om effekterna av alkohol och graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man gör örat kottar
 • hur man ska leva en hälsosam livsstil
 • hur man gör varm och kall förpackningar Boo Boo
 • hur man kan få gratis hälsotidskrifter
 • hur man vet när du behöver ett bäcken tentamen
 • hur du utför en massage
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man ska behandla vaginala cystor
 • hur man behandlar en mild stroke
 • hur man introducerar sensorisk integration aktiviteter hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com