om effekterna av alkohol och graviditet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-02
Dricker alkohol under graviditeten är en av de vanligaste orsakerna till att förebygga fosterskador och mental retardation. Ingen mängd alkohol, inklusive öl, vin, kylare eller starksprit, är säkert under graviditeten. Drickande och berusningsdrickande kan vara särskilt skadliga och orsaka barn att födas med betydande livslånga skador

Effects

En av de mest kända och mest allvarliga effekterna av att dricka under graviditeten är fetalt alkoholsyndrom (FAS). Barn som föds med FAS tenderar att vara liten och outvecklad, och ofta upplever psykisk utvecklingsstörning samt hjärta och ansikts defekter. FAS är inte botas, och de flesta individer med FAS fortsätter att uppleva försenad utveckling och beteendesvårigheter hela sitt liv. Spädbarn med lägre alkohol exponering kan ha fetal alkohol effekter (FAE), inklusive dålig uppmärksamhet och minne, hyperaktivitet och begränsad impulskontroll, vilket kan leda till svårigheter i skolan, brottslighet och missbruk senare i livet. Dricker alkohol under graviditeten ökar också risken att få missfall eller fosterdöd och att få barn med låg födelsevikt.

Storlek

I allmänhet är ju mer alkohol en gravid kvinna dricker, desto mer sannolikt är att skada hennes barn. Har dock ingen nivå av alkoholkonsumtion under graviditeten bevisat säker. Den March of Dimes rekommenderar att kvinnor som vet eller misstänker att de är gravida eller som hoppas att bli gravida, bör inte dricka någon alkohol alls. De flesta fall av fetalt alkoholsyndrom uppstår när modern drack fyra eller fler alkoholhaltiga drycker varje dag eller har haft frekventa episoder av berusningsdrickande, konsumerar fem eller fler drinkar i rad. Vissa studier har visat att så lite som en drink per vecka under graviditeten kan påverka barnets framtida beteende och tillväxt.

Tidsplan

Att dricka alkohol kan skada ofödda barnet när som helst under graviditeten. Bebisar kan vara särskilt utsatta under den första trimestern, när väsentliga hjärna och organ utveckling sker. Eftersom kvinnorna ofta inte reda på att de är gravida först om flera veckor in i graviditeten, kvinnor som misstänker att de kan bli gravida ska undvika alkohol, speciellt drickande eller berusningsdrickande. Även alkohol passerar snabbt från moderns blodomlopp till moderkakan till barnet, kan barnets kropp bryter bara ner långsamt, vilket resulterar i högre alkoholhalt i blodet för barnet än den vuxne.

Betydelse

I USA är cirka 40. 000 barn som föds varje år som drabbas av effekterna av att dricka under graviditeten. Cirka 1. 000 till 3. 000 av dessa barn har fetalt alkoholsyndrom, och resten har mindre besvär eller fosterskador, inklusive fetal alkohol effekter. Enligt undersökningar som nämns av March of Dimes, cirka 13 procent av kvinnorna säger att de medvetet dricka alkohol under graviditeten, och cirka 3 procent binge drink eller dricka minst sju alkoholdrycker per vecka.

Förebyggande /Lösning

Det bästa sättet att förhindra missbildningar såsom fetalt alkoholsyndrom är att undvika alkohol under graviditeten, inklusive en tid då en kvinna tror att hon kan bli gravid. Kvinnor bör sluta dricka så fort de reda på att de är gravida, och söka hjälp om de har svårt att ge upp alkohol. Kvinnor med kroniska alkoholproblem, t. ex. alkoholism eller berusningsdrickande, bör vidta lämpliga åtgärder för att förhindra graviditet tills de kan söka hjälp från Alkoholhaltiga Anonym eller liknande program behandling.

Previous:nothing Next:om 20/20 vision

Relaterade artiklar


 • hur man gör Hara andas
 • hur man avgör om kroppen lukt beror på ett medicinskt tillstånd
 • hur man sparar pengar på hälso-och sjukvårdskostnaderna
 • hur du packar en blodig näsa
 • Hur fungerar en njure fungerar?
 • hur man överlever en rip tidvatten
 • Hur vet man att hålla ditt barn hemma från skolan
 • Hur får man en god natts sömn
 • om förlossningsvård sjuksköterskor
 • Hur katt söker arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com