om historien bakom familjeterapi

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-04
Individuell psykoterapi har sökts för ett antal orsaker, varav en är familjeproblem. Familjer kan ha en kraftfull effekt på individens beteende. Som sådant kan söka individuell behandling inte är tillräcklig. Förändringar kan behöva göras i en familj för att framstegen skall ske. Familjeterapi gör att patienten och patientens familj att behandla specifika frågor eller händelser som kan orsaka spänningar eller inskränka patientens tillfrisknande

Funktioner

Familjeterapi är en form av psykoterapi som omfattar medlemmar i patientens omedelbara och ibland längre, familj. Veckans terapisessioner allmänhet senaste 45 till 50 minuter och kan utföras av en eller flera terapeuter. Dessa sessioner är inriktat på särskilda frågor och tenderar att kräva flera månaders behandling som skall lösas.

Överväganden

Familjeterapi är bara bra om medlemmarna är villiga att delta. Syftet är att hjälpa familjer att anpassa sig till en förändring i familjen. Hjälpa familjer att anpassa sig till en ny bebis eller en skilsmässa kan orsakas familjeterapi. Det rekommenderas inte för familjer med långsiktiga dysfunktion.

Historia

Inledningsvis behandling av psykologiska förhållanden lämnades genom förhållandet mellan en patient och läkare. På 1950-talet var denna behandling utvidgas till att omfatta patientens familj också. Detta skedde som påverkan av patientens familj kom att anses vara ett betydande bidrag till utvecklingen av patienten. Till exempel var socialarbetare kunna få en mängd information genom att besöka hem och intervjua varje familjemedlem. Familjeterapi kom att tillhandahållas av socialarbetare samt psykologer, psykiatriker och även präster.

Funktion

Familjeterapi ger en terapeut för att undersöka beteende och patientens roll i familjen och vice versa. En stor fördel med att observera denna samverkan är möjligheten att bilda en objektiv bedömning av familjen i motsats till de rent subjektiva åsikt som tillhandahålls av en patient under individuella sessioner. Patienter kan misstolkar vad en familjemedlem sa eller hur det var sagt. Familjemedlemmar kan vara omedvetna om effekten av sina ord eller handlingar på patienten. Terapeutens roll är att underlätta samspelet och samtidigt behålla en säker miljö att göra det.

Effekter

Målet med familjeterapi är att etablera och stärka sunda relationer mellan inom familjer. Detta leder till många människor att få terapi som kanske inte har annars på individuell basis. Det främjar också förebyggande av framtida dysfunktion. Från en styrd vård synvinkel är familjeterapi kostnadseffektivt, eftersom behandling ges till flera personer i en session i motsats till flera enskilda sessioner. Den tenderar också att kräva färre gång i veckan kommer totalt än individuell psykoterapi.

Previous:nothing Next:Vad är funktionen av levern?

Relaterade artiklar


 • Hur får man en rundare rumpa
 • rensar barnets nästäppa
 • hur man förbereder för en endometriebiopsi
 • hur man identifierar fonologiska störning
 • Hur bygger vax upp?
 • hur man håller barnen friska och redo för skolan
 • hur man hittar lösningar för en sinus-infektion
 • om anestesiologi
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man identifierar vad det okända piller verkligen är
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com