om måttlig astigmatism

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-10
Måttlig astigmatism är en vision problem där ögat inte kan fokusera tydligt på en punkt eller ett objekt på grund av formen på hornhinnan eller linsen. Det påverkar en persons nära håll och fjärran vision. Det är varken en degenerativ sjukdom eller en sjukdom som ökar med tiden. Patienterna är ofta födda med en viss astigmatism som bevarar deras liv. En färsk studie av arkiven för oftalmologi har föreslagit 3 av 10 barn i åldrarna 5 och 17 lider av astigmatism, medan en tredjedel av alla vuxna över 30 år gammal anses ha en av de två typerna av astigmatism.

Historia

vetenskapliga arbetet med astigmatism går tillbaka till början av 19th century, när Thomas Young fram ett papper som förklarar optiska egentligen var fråga orsakats av en miscurvature av ögats lins eller hornhinna. Detta är i själva verket är samma Thomas Young som, med hjälp av Rosetta Stone, kunde etablera ett sätt att översätta egyptiska hieroglyfer. Från Youngs arbete, år 1841 den första glasögon som syftade till att korrigera astigmatism gjordes i Philadelphia.

Typer

Det finns två typer av astigmatism: regelbundna och oregelbundna. Regelbunden astigmatism uppstår när olika regioner i ögat fokus i en punkt tillsammans på en annan plats än i mitten av näthinnan. Vanligen kommer den punkt sammanfaller med framför eller bakom näthinnan som orsakar vision att bli suddig. Oregelbunden astigmatism är dimsyn på grund av en snedvridning av hornhinnan eller linsen, vanligen av skada, ärrbildning, eller oegentligheter på ytan.

Identifiering

Om astigmatism misstänks kommer en optiker utföra en synundersökning att diagnostisera problemet och besluta vilken typ av astigmatism som drabbar patienten. Den traditionella syntavla test kan vanligen varna optiker för vision kvalitet påverkas av astigmatism, och dessutom kan använda keratometer att skanna kurvan och ytan på hornhinnan.

Effekter

Båda typerna av patienter astigmatism effekt genom att orsaka dimsyn, trötthet, ansträngda ögon, huvudvärk i syn-och tempel område i hjärnan, och ökade skelning. Beroende på axeln av astigmatism, kan en patient uppleva suddig syn som måttligt sträcks horisontellt eller vertikalt.

Förebyggande /Lösning

Det finns flera alternativ för patienter som lider av astigmatism, inklusive kontaktlinser, glasögon, och laserkirurgi. För dem som lider av oregelbunden astigmatism kan reformation eller borttagning av den besvärliga områden av hornhinnan avlastar dessutom symtom. Hårda kontaktlinser rekommenderas också för patienter som är lider av måttlig oregelbunden astigmatism.

Previous:nothing Next:hur är navelsträngen bildas?

Relaterade artiklar


 • har en bebis utan att använda fertilitet piller
 • hur man ger en pojke en massage
 • första hjälpen till hund kräkningar
 • hur man identifierar pica oordning
 • hur man skapar en bärbar journal för barnet med hjälp av en USB-enhet.
 • hur träning och gillar det!
 • hur man använder mjölk av magnesia
 • Hur berätta om ett barn behöver mer sömn
 • hur man har ett barn utan att använda fertilitet piller
 • hur man positionerar under förlossningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com