om medicinsk information om muskelsystemet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-05
Muskler finns i varje del av människokroppen. I själva verket finns det 630 muskler i hela kroppen. Lära sig om muskler är lika viktigt som att lära om ben

Typer

Det finns 3 typer av muskler i människokroppen: hjärt-, slät, och skelett. De första 2 typer är inte vad du vanligtvis tänker på när du hör ordet "muskler". De är ofrivilliga muskler och behöver ingen medveten tanke, från din sida, att arbeta. Hjärtmuskeln är hjärtat och blodkärlen som pumpar blodet genom kroppen. Glatt muskulatur, som liknar den hjärtmuskeln, är också ofrivilliga. Din mage och tarmar som trycker mat genom kroppen utgör en stor del av glatt muskulatur. Skelettmuskler är vad folk oftast tänker på när de tänker på "muskler. " Om du vill flytta din arm, din arm muskel drag. Om du vill korsa benen eller leende, dina muskler går till jobbet.

Funktion

Muskler har en ytterst viktig uppgift. Inte nog med att de tillåter dig att flytta och gest, låter de dig andas och pumpa blod också. I själva verket muskler hålla dig vid liv. Med 40% av vår kroppsvikt, i genomsnitt, muskler spelar en stor roll i människans överlevnad.

Storlek

muskler i kroppen kommer i alla olika storlekar och former. De sträcker sig från 1 /20 av en tum till musklerna 300 gånger större. Den minsta muskel är det stapedius. Denna muskel finns inuti örat. Den största muskeln är gluteus maximus. Detta är den muskel som finns på skinkorna. Det finns många andra stora och små muskler att notera, dock. Många ansiktsmuskler är pyttesmå. De tillåter dig att göra den minsta av uttryck. Musklerna i ryggen är också ganska stor. Några rival gluteus maximus.

Missuppfattningar

Många människor inte inser att musklerna bara kan dra. De kan inte skjuta. Varför är det då, att du kan flytta armen i motsatt riktning? Många muskler arbetar i par. Medan man drar, den andra slappnar av. När det är dags att flytta armen i en annan riktning, musklerna byta rullar. Med tiden vissa muskler blir det större av de par. Förmodligen den främsta orsaken till detta är allvar. I exemplet på en arm, behöver musklerna på undersidan av dina armar inte fungerar nästan lika hårt eftersom typiskt allvar hjälper till att förverkliga armen nedåt. Dra armen upp, går dock mot gravitationen. Det är därför biceps är vanligtvis större än triceps.

Förebyggande /Lösning

muskelskada är vanligt bland äldre och mycket atletisk. Många äldre män och kvinnor använder sina muskler mycket mer sällan. De blir svaga och känsliga för påfrestningar. Idrottare kan stöta på muskelskador på grund av alltför stor påfrestning eller användning. För att förhindra att detta händer, är det bäst att värma upp kroppen med mindre överdrivna rörelser. När musklerna är varma, utför lättare stretching. Detta bör också göras efter ett träningspass. För att förhindra äldre muskelskada, helt enkelt använder varje muskelgrupp dagligen borde göra susen.

Previous:nothing Next:fakta om halsen sår

Relaterade artiklar


 • hur man snabbare återhämtning från ett brutet ben
 • hur man dödar huvudlöss naturligt med majonnäs
 • hur man ökar barnets hjärnkapacitet
 • hur man ska leva hälsosamt liv
 • hur man undviker elektronisk smog hemma
 • hur man kan undvika och minska symptom på kramp i benen
 • hur man handskas med torrt hår naturligt
 • om oroväckande
 • hur påverkar graviditeten i kroppen?
 • hur man identifierar kvinnlig inkontinens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com