om tal-språk patologer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-09
Tal-språk patologer, även kallad logopeder, är utbildade för att utvärdera, diagnostisera och behandla personer som har tal-, språk-och sväljsvårigheter att hjälpa dem att kommunicera mer effektivt

Typer

Licensierade tal-språk patologer är avgörande för att hjälpa människor med nedsatt hörsel, fosterskador, talstörningar, oorganiserat tal, sluddrigt tal, problem flyt, försenad utveckling, funktionshinder, lisps eller svårigheter att röra muskler som behövs för att bilda tal. Stroke eller personer med hjärnskada kan också behöva tal-språk patologer att hjälpa dem att återfå några av de förmåga att tala som de kan ha förlorat

Geografi

Tal-språk patologer praxis på ett antal platser, inklusive:. Skolor, barnomsorg, sjukhus, vårdhem, utövarnas kontor och öppen sjukvård. Logopeder kan också egenföretagare och kontrakt ut sig till flera olika ställen som behöver deras tjänster.

Överväganden

För att bli en licensierad logoped, måste du ha en magisterexamen, passera den nationella undersökningen om tal-språk patologi och fullständiga mer än 300 timmar av övervakad klinisk erfarenhet. Arbeta med personer med talsvårigheter är inte ett jobb som alla kan göra ett effektivt sätt. Logopeder måste vara medkännande och tålmodig och har ett skarpt öga för detaljer.

Potentiella

Enligt Bureau of Labor Statistics, "Kombinationen av tillväxt i sysselsättning och en förväntad ökning av pensionsavgångar under de närmaste åren bör skapa goda arbetstillfällen för tal-språk patologer. Möjligheter bör vara särskilt gynnsam för dem med förmågan att tala ett andra språk, t. ex. spanska. "

Tidsplan

Om en nära anhörig uppvisar tecken på svårigheter att tala, vänta inte för att se om problemet kommer att bli bättre på egen hand. Söka hjälp av en licensierad logoped omedelbart. Ju förr bistånd som erhålls för en person med talsvårigheter, desto bättre utfall. Frekvensen av terapeuten besök kommer att bero på hur allvarlig och den typ av talsvårigheter en individ får diagnosen.

Previous:nothing Next:hur fungerar sko luftrenare?

Relaterade artiklar


 • hur du skyddar dig från matförgiftning
 • hur man förebygger gingivostomatitis
 • hur man fixar en spricka i foten.
 • om historien bakom familjeterapi
 • hur man sparar på vårdkostnader
 • hur barnet dans
 • om medicinsk information om muskelsystemet
 • hur man tar hand om det endokrina systemet
 • hur man kan bota en baksmälla
 • hur man väljer all-inclusive resorts nudist
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com