om ursprunget för hygien

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-03
Hygienisk vård har länge varit en medfödd mänsklig praktik, en nästan outtalad nödvändighet för att vara socialt accepterade. Ursprunget till hygien började, precis som alla tidig prototyp, med rudimentära verktyg för att upprätthålla renlighet. Beroende på regionen, dessa åtgärder för att undvika smuts och sjukdom skulle variera som en följd av tillgängligt material

Identification

Benägenheten att kännas ren och ser visuellt tilltalande är en naturlig instinkt i alla människor, men tonvikt på de okulära delar av hygien var vanligtvis reserverad för dem i en aristokratiska ställning vid tidpunkten för dess inledande användning. Hygien, i sin kärna, definieras som "ett tillstånd eller lösningar, som främjar bevarandet av hälsa, renlighet. " Hygienisk vård inte förlänga, det vill säga på en massa nivå, andra småsaker som smink tills det tjugonde århundradet.

Historia

I början Eurasion och grekiska kulturen hade endast den kungliga medlemmar i samhället tillgång till lyx som eyeliner och läppstift. Oprioriterade medborgare hade inget behov av att se estetiskt tilltalande, eftersom de var ständigt anstränger sig genom manuell arbetskraft som skulle ha gjort tillämpningen av makeup en opraktisk lättsinne.
En av de mest genomgripande paradigmskiften i historien om hygieniska utveckling initieras med utvecklingen av det romerska riket. En av de många uppfinningar fullkomnas av romarna var akvedukten. Dessa akvedukter var central i skapandet av badhuset. Även om det kanske låter ohygieniskt med tanke på att tusentals organ skulle kunna ockupera ett romerskt bad vid en viss tidpunkt, denna gemensamma form av bad kraftigt bidragit till att hålla staden Rom grunden sjukdomsfria.
När nedläggningen av det romerska riket hänt, kan man säga att det var en tillfällig tillbakagång i Annals of hygien. Det var vid denna punkt som Europa sjunkit i den mörka medeltiden eller, eftersom det är mer förskönande kallas, medeltiden. Även om människor av medeltiden allmänt betraktas som ouppfostrad och okontrollerat, det var faktiskt en betydande hygieniska framsteg: påtagning av underkläder. Tidigare var det norm att bära löst sittande, fritt flödande kläder eller chitons utan att ens den minsta tanke på att bära den extra skyddande lager.
Den främsta orsaken till den hygieniska undergången av medeltiden var den otillräckliga septitank . En lämplig metod för bortskaffande av avloppsvatten skulle inte framkalla tills franska utnyttjade septitank på 1870-talet. Under tiden är smutsigt avlopp vatten en av de faktorer som tillskrivs utbrottet av böldpest under medeltiden.

Funktion

Den mest uppenbara funktion hygien är för människors hälsa. Vi strävar efter att hålla oss rena som ett nödvändigt verktyg för överlevnad. Som den mänskliga arten fortsätter att utvecklas, finns det ännu fler förebyggande åtgärder som behöver vidtas för att undvika sjukdomen och bakterier orsakas av montering överbefolkning.
Våra förfäder var vana vid att grundläggande former av renlighet, med hjälp av löv eller till och med sina egna händer för toalettpapper. Men som vårt beroende bygger på en önskan för hygienisk element som en gång ansågs bagateller (t. ex. deodorant, munvatten), vi omedvetet gör oss mer mottagliga för bakterier och sjukdomar som ett resultat vår motvilja mot att låta våra egna kroppar utföra vad de skulle annars gör naturligt. Ett exempel på en naturlig kroppslig funktion som människor försöker undvika är svettning. Dess syfte är att kontrollera kroppstemperatur, men många är snabba att dölja det med parfym eller deodorant.
Detta är inte att säga att vi alla borde gå runt rykande av svett, men samtidigt är det en del av den större frågan om människor strävar efter att utrota naturliga kroppsliga processer.

Typer

Som tid bär på, det finns en ständigt växande listan av hygieniska produkter som vi bombarderas med. Annonsörer insistera på att dessa produkter är absolut nödvändiga för vår hälsa och, ännu viktigare, för vår skönhet. Kvinnor är särskilt lukrativ som marknadsföringsverktyg demografiska för hygien. Det finns mer fysiskt underhåll till att vara en kvinna, ett faktum onekligen av menstruation ensam. Fram till artonhundratalet, var kvinnor tvungna att ta itu med denna problematiska fråga via dukar, trasor eller bomull. Den första pad att utesluta ett bälte inte fram förrän i början av 1900-talet. År 1929 var tampong patenterad av en läkare vid namn Earle Haas. Det kan ha varit den senaste relevanta kvinnliga hygienisk uppfinning.
Efter tampongen var massproducerade, slog det många marknadsförare att den kvinnliga befolkningen var tillförlitliga målgrupp för förgrening ut till flera andra hygieniska vägar. Detta banade väg för makeup industrin samt underkläder och vaxning industrin. Även manikyr och pedikyr är nästan betraktas som en måttstock för god kvinnliga grooming.

Betydelse

Hygien var en gång betydande på grund av den nyfunna potential för överlevnad är det tillåtet mänskligheten. I sin senaste inkarnation har det blivit relevant mer för sin förmåga att generera inkomster som en industri. Företag som tillverkar smink, tandkräm, vaxning material och andra tidigare supererogatory objekt är beroende av människors hygieniska narcissism, en kvalitet som byte för entusiastiskt i den post-världskriget era.

Previous:nothing Next:Vilka är farorna med alkohol?

Relaterade artiklar


 • Hur man testar dricksvatten
 • hur man kan hantera minnesförlust under graviditet
 • hur man får bättre sömn
 • hur man kan minska migrän
 • hur man ska behandla svullnad under graviditeten
 • hur man använder vridning innebär i yoga för att förbättra matsmältningen
 • hur man håller händerna rena och stoppa spridning av sjukdomar
 • hur du smärtfritt ta bort en spillra du inte kan se
 • hur man kan bli av mörker under ögonen
 • hur man får snabb viktminskning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com