symtom på graviditet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-18

ömma bröst

Gravida kvinnor kan börja känna öm i brösten så tidigt som en vecka efter att de har tänkt. Detta kan inträffa innan en kvinna ens vet att hon är gravid. Brösten svälla lite, är anbud till beröring, och bröstvårtorna kan dyka upp även mörkare än vanligt. Detta är alla normala.

Trött

Detta symptom börjar nästan omedelbart efter att ett barn är utformad. Det är det första läkaren kommer att testa dig för om du klagar på trötthet på ett kontor besök. Den trötthet kan försvinna efter den första trimestern och tillbaka under sista trimestern. Att vara trött är en av de vanligaste symtomen delas bland gravida kvinnor.

Förlust av Menstration

De flesta gravida kvinnor upplever inga vaginal blödning så snart som en baby i tänkt. Detta fortsätter att stämma hela graviditeten. Det finns i vissa fall några kvinnor som har upplevt lite av en period, men den är oftast mycket mindre allvarlig än deras normala. När en kvinna missar sin tid det är ett stort ledtråd att de bör ta ett graviditetstest.

Illamående

En stor symtom på graviditet är graviditetsillamående. Inte alla kvinnor blir sjuka, en del bara känna illamående. Det är vanligt att kvinnor har graviditetsillamående hela första trimestern. De kan börja bli sjuka innan de ens vet att de är gravida eftersom de kan känna sig illamående så snart två veckors graviditet.

Smärta i huvudet eller ryggen

Det är ganska vanligt att kvinnor upplever antingen huvudvärk, eller ryggsmärta, eller båda. Huvudvärken ska inte hålla på så länge, men ryggsmärta kan pågå hela nio månader. Det kan tom öka mot slutet av graviditeten beroende på hur barnet är placerat i livmodern. Kvinnor måste noga med att inte ta några smärtstillande den första trimestern av graviditeten eftersom det kan orsaka skada på fostret.

Extra turer till toaletten

Efter de första veckorna kvinnor börjar få lusten att använda toaletten oftare. Detta händer eftersom barnet är att sätta tryck på blåsan. Det är normalt och inte en orsak till oro. Om du känner dig som om du urinerar mer än en gravid kvinna är väl att man bör diskutera det med din läkare.

Craving Mat

Inte alla kvinnor upplever mat cravings, men det kan hända under den första trimestern. De livsmedel behöver inte vara konstigt att du bara kanske vill ha en choklad Eclair från Dunkin Donuts. Alla typer av mat begäret under denna tid sägs vara hänföras till graviditeten. Det finns inget sätt att veta om detta är sant eller om du bara hade ett sug efter choklad eclairs den dagen.

Previous:nothing Next:Hur homeostas arbete?

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla icke nedstigen testikel
 • hur man utöva i värmen
 • hur du håller din hud strålande
 • hur man får mer motion
 • hur man bli gravid efter abort
 • hur man identifierar intrahepatisk kolestas av graviditeten
 • hur man sparar pengar på receptbelagda läkemedel
 • hur man får ut mer av en läkare besök
 • hur att skydda ditt barn från mässling
 • hur man identifierar piller märkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com