vad är den största körtel i kroppen?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-10
Levern är det största körtel och den största inre organ i människokroppen. En körtel definieras som en grupp av celler som tillverkar och släpper ut ämnen för användning någon annanstans i kroppen. Levern inte bara gör och utsöndrar ämnen, men det har över 5. 000 funktioner som har identifierats, däribland immun skydd, sophämtning, metabolism och energilagring

Funktion

Levern funktioner innefatta att ta bort bakterier, vilket gör att proteinerna albumin och fibrinogin, bearbetning hemoglobin, som reglerar kemiska i blodet, avlopp och medhjälp i matsmältningen. Levern kategorisering som en körtel kommer från flera verksamheter, främst produktionen och utsöndringen av galla. Galla stöd i matsmältning genom att bryta ner lipider, bindning till slaggprodukter och ta bort dem från kroppen.

Storlek

Det genomsnittliga lever väger drygt tre pounds och är något större hos män än kvinnor. Levern är cirka 20 till 22,5 cm över och 15 till 17,5 cm vertikalt. Av leverns fyra huvudsakliga loberna, är rätt lob den största, så mycket som sex gånger större än den vänstra.

Identifiering

Inbäddat under membranet i övre högra delen av bukhålan, är levern nära organ det ett nära samarbete med: magen och gallblåsan. Levern är rödbrun och har en stor, oregelbunden form. Levern fyra huvudsakliga loberna är ytterligare indelade i flera loberna.

Funktioner

Den mänskliga kroppen kan inte överleva utan ett fungerande lever. Levern processer nästan alla av blodet lämnar magsäcken och tunntarmen, upp till en halvliter blod åt gången. Blod kommer in i levern är full av de näringsämnen som erhålls i den inledande digestion process. Levern bearbetar dessa näringsämnen och använder dem för sina uppgifter.

Överväganden

levern allvarligt kan skadas av en rad olika giftiga ämnen, däribland virus, läkemedel, kemikalier, genetiska sjukdomar och alkohol. Leversjukdom är utbredd i USA och beräknas påverka en av 10 amerikaner. En skadad lever har viss förmåga att regenerera, men en icke-funktionella lever måste ersättas med ett donerat organ. Ungefär 6. 000 lever transplantationer utförs i USA varje år.

Previous:nothing Next:om måttlig astigmatism

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla kronisk blöjeksem
 • hur dra nytta av exponering för negativa joner
 • hur säkert tina fryst bröstmjölk
 • hur man kan bota den snarka
 • hur man förebygger placenta insufficiens
 • hur man ska leva med fibromyalgi
 • hur man klämma in en träningsrutin i ett pressat schema
 • hur man äter hälsosamt måndag till fredag
 • hur man äter hälsosamt på språng
 • hur man identifierar risker för tidig förlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com