vad är vuxen dagvård?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-18
Eftersom andelen äldre amerikaner ökar, fler människor än någonsin bli vaktmästare för sina gamla föräldrar eller andra släktingar. Uppskattningsvis 33 miljoner människor hand om en äldre person i deras hem. Vårdar en person av hög ålder är ofta motsvarar en heltidstjänst eller mer. Cirka 4. 000 vuxna daghem över hela USA ger respit för dem som vårdar de äldre, de center låta vårdnadshavare att ta en paus eller att fortsätta arbeta

Funktion

Vuxen daghem tjäna samma syfte som daghem för barn, men erbjuder tjänster och program som syftar till att gynna pensionärer. Många föredrar att ha sina gamla föräldrar hemma i stället placera dem i ett boende med stöd anläggning eller sjukhem inte är absolut nödvändigt. Vuxna daghem göra detta möjligt utan att offra sin karriär för att stanna hemma på heltid ta hand om äldre släktingar.

Typer

Två typer av centra vuxen dagis finns tillgängliga. Social daghem ger friluftsliv, samverkan med andra seniorer, måltider och begränsad sjukvård såsom medicinering påminnelser och hjälp med tester blodsocker. Hälso-centrerade dagbarnvård omfatta mer avancerad sjukvård och är särskilt användbart för seniorer som löper risk att placeras i ett vårdhem. De flesta sjukhus ger en typ av tjänst eller det andra, även om vissa kan fylla båda rollerna.

Funktioner

Vuxen daghem erbjuder ett brett utbud av tjänster för att möta behoven hos äldre vuxna. Planerade fritidsaktiviteter låta pensionärer att undvika tristess och upprätthålla sociala kontakter. De flesta center tillhandahåller varma, näringsrika måltider som kan anpassas för att tillgodose behoven hos äldre med specialdiet. Träningsprogram i vuxen daghem uppmuntra fysisk aktivitet i äldre, vars hälsa problemen ofta förvärras av en stillasittande livsstil. Vissa vuxna daghem ger också transport, skärm för hälsoproblem, och erbjuda sjukvård. Stödservice för fastighetsskötare finns också, inklusive rådgivning och utbildning om vård av äldre.

Fördelar

Många pensionärer som bor med sina vuxna barn inte till fullo hand om sig själva och kräver ständig tillsyn. Andra kanske inte behöver övervakning men behöver hjälp att komma ihåg att ta sin medicin och dra nytta av att ha sällskap medan deras hem vaktmästaren fungerar. De som väljer att stanna hemma på heltid med sina åldrande föräldrar ofta dra nytta av avlösning att vuxna daghem erbjudande, kan sedan vårdar en äldre person vara en överväldigande uppgift.

Överväganden

Vuxen dagis vanligtvis inte omfattas av Medicare eller sjukförsäkring, även om ekonomiskt stöd kan ges genom statliga och federala program såsom Veterans Administration eller Medicaid. Kostnaden för vuxna dagis varierar beroende på de tjänster som behövs och regionen centrum ligger i, men är normalt mellan $ 25 och $ 100 per dag. Vuxna daghem bör inte användas som ett substitut för ett vårdhem när en äldre person behöver mycket sjukvård. Däremot kan en vuxen dagis dröjsmål placering på ett vårdhem för många äldre som behöver en måttlig mängd medicinskt stöd.

Previous:nothing Next:om födande klasser

Relaterade artiklar


 • hur påverkar rökning muskelsystemet?
 • hur man hand om ett barn skådespelare
 • hur man utför rörelser spädbarn yoga på en baby
 • hur du håller dina ögon friska
 • hur du håller din lägenhet svalare på sommaren
 • hur man använder naturligt progesteron när de försöker bli gravida
 • hur man förebygger räddning andas
 • Hur hemlagad het olja behandlingar hjälper ditt hår?
 • hur man väljer en ögonläkare
 • Hur man naturligtvis bli av med flugor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com