vad gör drömmar betyder?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-11
Människor har alltid varit fascinerad av drömmar, och många har kämpat för att förstå dem genom drömbilder. Drömmar kan ge inblick i vårt inre och vårt känslomässiga tillstånd. Det är därför det är viktigt att uppmärksamma dina drömmar och inte ivrigt avvisa dem

Historia

I Bibelns dagar, trodde man att Gud kommunicerade med dem genom drömmar. Varningar och fick genom drömtillstånd. Även århundraden sedan folk insett vikten av drömmar. Drömmar spelades in och tolkas. Olika kulturer trodde att deras förfäder kommunicerade med dem genom drömmar. Information och kunskap nåddes genom drömmar, och läkningen kan äga rum under drömtillstånd.

Funktioner

Folk tror ofta att de inte drömmer bara för att de inte kommer ihåg sina drömmar. Men det är visat att alla drömmar, oavsett om de kommer ihåg drömmarna eller inte. Vi har våra mest livliga drömmar under REM (Rapid Eye Movement) sömn. Denna period varar ca 1,5 timmar under en sömncykel. Så varför drömmer vi? Vissa forskare tror att drömmar spelar en roll i hjärnans utveckling, frigörande av ångest eller förträngda önskningar, rädslor och andra känslor. Man trodde också att drömmar är ologiskt resultat av omedvetna processer assimilera uppgifter som härrör från vår vakna verklighet. I sanning, kan vetenskapen inte ännu är tillräckligt förklara drömmar och deras betydelse.

Typer

De vanligaste typerna av drömmar inkluderar mardrömmar, Precognitive, återkommande och Lucid Dreams. I en dröm Precognitive den drömmande är försedd med information som rör en framtida evenemang. Alla som har haft en Precognitive dröm kan inse att en sådan dröm inte kan förverkligas vid tidpunkten för drömmen. I själva verket kan det tyckas märkligt att drömmaren. Om händelsen utspelar sig någon gång i framtiden kan upptäckas i ett slags deja vu upplevelse. Inte alla Precognitive drömmar bli verklighet, men en del gör. En lucid dröm är en dröm i vilken drömmaren inser att han drömmer. I vissa fall kan drömmaren inflytande faktiskt resultatet av drömmen. En återkommande dröm är en dröm att en person upprepade gånger. En återkommande drömmen kan vara resultatet av en olöst konflikt drömmaren har i sitt liv. Drömmen kan vara ett sätt att förmå drömmaren att konfrontera problemet därför att lösa konflikten. Mardrömmar är bekanta former av drömmar där drömmaren upplever en stor källa till rädsla som jagad, attackerade eller kör från monster. Dessa drömmar motsvarar normalt drömmare rädslor och ångest.

Överväganden

Det finns vissa återkommande teman som visas i drömmar. Sådana teman omfattar faller, flyga, springa, jagad, födelsen och döden. Meddelanden från avlidna nära och kära är också ett gemensamt tema av drömmar. Människor drömmer ofta av en nära anhörig som har gått på upptaget i en dröm och säger att de är bra, även tala om drömmaren finns ingen anledning till oro. En del människor tror att den avlidne älskade faktiskt kommunicerar med dem via drömtillstånd. Människor kan också få svar i drömmar på särskilda problem de har bostad på. Forskare tror att detta kan vara ett resultat av information som nås via drömmer personens undermedvetna eller genom ett kollektivt medvetande.

Betydelse

Människor försöka fastställa betydelsen av sina drömmar genom drömbilder. Drömmar är vanligtvis inte tas bokstavligen utan tolkas genom deras symbolik. Drömmen är kondenseras till de symboler som visas i drömmen därigenom tolka deras innebörd. Analysera en dröm kan vara svårt och ta lång tid att tolka ansåg att varje symbol som finns i en dröm kan ha flera betydelser. En symbol kan ha en betydelse som är personlig för den drömmaren som kan verka helt logiskt i sammanhanget ändå helt osammanhängande till någon utan personlig kännedom om den drömmande.

Förebyggande /Lösning

En dröm tidskrift kan vara användbar i analysen och tolkning av drömmar. En enda dröm kan bli svårt att tolka och universella drömsymbolik kanske inte alltid relevanta för varje dröm och drömmare. Genom att hålla en dröm tidskrift du kan lära dig att tolka dina drömmar genom att konsekvent se över symbolik som visas i dina drömmar. Det är bäst att hålla tidskriften nära sängkanten och registrera dröm omedelbart efter vakna eftersom de flesta drömmar blekna ur minnet ganska snabbt. Vissa drömmar är ganska levande och har en tendens att stanna kvar i minnet i flera timmar eller tom dagar. Det är viktigt att försöka komma ihåg så många detaljer av drömmen som möjligt när du spelar in drömmar för senare analys. Spela in hur ofta samma dröm inträffar och ta del av eventuella skillnader i detalj. Hålla reda på dina drömmar på regelbunden basis kan hjälpa dig att tolka dem. Du bör också notera eventuella händelser som visas i vakna verkligheten i samband med dina drömmar som en deja vu upplevelse som kan ha inträffat efter en Precognitive dröm.

Teorier /Spekulationer

den österrikiske psykiatern Sigmund Freud ansåg att drömmar var uttryck för undertryckta sexuella begär och ouppfyllda önskningar. Edgar Cayce, den amerikanska psykiska känd som "sovande profeten", trodde att drömmar var besök till den andliga världen och att avlidna nära och kära besöker oss genom våra drömmar. Schweiziske psykiatern Carl Jung ansåg drömmer att vara ett fönster in i det undermedvetna. Forskarna fortsätter att studera och debattera frågan om drömmar, deras innebörd och betydelse. Även om inget definitivt svar kan ges i nuläget, verkar drömmar verkligen ha viss betydelse. I många fall ger de svar och även varningar. Drömmar uppstår av en anledning och kanske skulle vi alla ta större hänsyn till dem.

Previous:nothing Next:hur lång tid tar bröstet ömhet sista under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man undviker att bli förkyld under förändring av årstider
 • hur man håller ett immunförsvar starkt
 • hur man får män att tvätta händerna
 • hur man sparar pengar på medicin
 • Så för att lindra överbelastningar på ett spädbarn, utan medicinering
 • hur man återhämta sig från en stroke
 • Hur man använder en maxipad
 • hur man ska leva livet på sina egna villkor
 • hur man köper en protes mage
 • hur man ska behandla mässling utslag efter en MPR-skott
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com