vad som orsakar rektal blödning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-07
Rektal blödning ofta ignoreras, ibland för att folk passerar bort det som en hemorrhoid, och ibland för att de är rädda för att ta reda på vad som orsakar det. Du kanske tror att du vet varför du ser blod, men sanningen är att tills du få det kontrollerat av din läkare, du verkligen inte vet vad som orsakar det. Att ta reda på varför du upplever blödning kan hamna spara ditt liv

Betydelse

Vikten av att ta reda på vad som orsakar blödning du ser, är mycket hög. Rektal blödning är en betydande symtom på många saker som faktiskt kan vara livshotande. Rektal blödning kan också vara en gång sak som kan hända på grund av irritation i ändtarmen eller anus, eller ens på grund av en lindrig hemorrhoid. Det viktiga är att ta reda på varför det är blod där, och har problemet bekräftats av din läkare.

Funktioner

När du ser blod efter eliminering, oavsett om det är äldre och mörk, eller färsk och röd, det kan vara en mycket skrämmande sak. Det faktum att det finns något blod visar alls, vare sig i toaletten vatten, på toalettpapper, eller på kläderna, måste utredas medicinskt.
När du ser mörkt blod, antingen svart, brun eller mörkare röd, kan det betyda att det blöder någonstans inuti, såsom dina tarmar eller mag-tarmkanalen. Detta kan orsakas av divertikulit, Crohns sjukdom, eller en skada någonstans inuti.
Klarröd eller mörkröda blod, som verkar vara nytt blod, kan vara från en blödning hemorrhoid, ett kolon tår, eller cancer. Med möjligheten att få en diagnos av en mild problem, till exempel en hemorrhoid, att ha en mer seriös eller kanske en livshotande problem såsom cancer, att ta sig till läkare så snart som möjligt är mycket viktigt. Andra problem som kan orsaka blödning inkluderar kolit, analfissur, polyper, och andra mer sällsynta tillstånd som läkaren kommer att utforska.
Fastställandet av exakt varför du ser blödningar från ändtarmen kommer att behöva utvärderas av läkare. De tester han kan utföra för att se varför finns det en blödningssjukdom till att börja med, kan omfatta blod arbete, koloskopi, Anoscopy och en fysisk undersökning. Det kan finnas andra tester han kommer att föreslå om han ser ett behov av att titta vidare.

Effekter

Rektal blödning kan fylla ditt sinne med rädsla och göra som du vill ignorera det faktum att det finns ett problem. Låt inte det hända. Det bästa du kan göra om du får blödning, är att se din läkare. Även om det är något allvarligt fel, erbjuder tidig diagnos fler alternativ än senare diagnos gör.
Även om rektal blödning kommer från en hemorrhoid, ta hand om det direkt kommer att förhindra det från att bli svår eller trombotiserat, som kan kräva operation.

Missuppfattningar

En missuppfattning att folk har, är att, om den är cancer, kommer det alltid att finnas blod. Detta är inte fallet. Tjocktarmen eller ändtarmen kan faktiskt inte visar några symtom alls. En annan missuppfattning att en del människor har är att hemorrojder kommer att försvinna på egen hand. Ibland är det sant, men nästan alltid det finns åtminstone små saker du bör göra för att hjälpa till att läka hemorrojder. Även kostförändringar kommer att göra skillnad.

Förebyggande /Lösning

När du ser blod, oavsett om det är rött eller svart, söka hjälp från din läkare. Detta kan vara det som kommer att sluta spara ditt liv. Åtminstone du kommer att ta stegen för att förhindra ett litet problem från att bli ett större problem. Ta kontroll över din hälsa innebär att man tar tecken på ohälsa på allvar och agerar på dem. Om du ser blödning, ta det på allvar.

Previous:nothing Next:Hur hjälper arbetsterapi barn med cerebral pares?

Relaterade artiklar


 • hur man väljer vuxen blöjor
 • Hur man känner igen hälsofrågor i naglarna
 • hur du kontrollerar att medicinska labbtester är rätt
 • hur man undviker frostskador på barn
 • hur man hittar bra naturlig hudvård och hårvårdsprodukter i ditt eget kylskåp
 • hur man inte förkyld
 • hur man kan bota lindriga fotsvamp
 • hur man rengör din diskmaskin, för skina, bländande rätter på bordet!
 • hur man utöva i värmen
 • Hur rengör en person en tarm?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com