Hur hör örat?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-24

Ear du ser är bara början

Örat är mer än den roliga-formade flik av hud och brosk på sidan av huvudet. I själva verket är ytterörat bara början på en ljudvåg resa att bli ett ljud som du kan höra och känna igen. Längs vägen är ljudet via hörselgången, genomförts via mellanörat, skickas till hjärnan av innerörat och slutligen tolkas av hjärnan så att du kan förstå vad du hör.

ytterörat Trattar Ljudvågor i hörselgången

veck och kopp form av ytterörat är idealiska för att samla in ljudvågor och hänvisa dem till hörselgången. Hörseln är möjlig utan yttre örat, men färre ljudvågor kommer in i hörselgången och så kvaliteten på utfrågningen kommer inte lika bra.

Hörselgången Kanaler ljudvågorna Mot Eardrum

När ljudvågorna studsa sidorna av hörselgången, förhindrar den avlånga formen på hörselgången ljudvågor från att fly, så att ljudvågorna koncentreras när de når trumhinnan-även kallat trumhinnan. Effekten är ungefär samma som när du lyssnar på någon talar genom ett papprör.

Mellanörat Sänder ljudvibrationer till innerörat

Trumhinnan börjar vibrera när kontaktad av ljudvågor. De tre ben-Malleus, incus och stapes-som är anslutna till trumhinnan i serien börjar också att vibrera. Benen i innerörat kan vara mer bekant för vissa människor som hammaren, städet och stigbygeln

innerörat Konverterar vibrationer till Neural Signaler, skickar dem till hjärnan

stapes -. Slutliga benet i serie av ben anslutna till trumhinnan-genomför ljudvågor genom en oval öppning till innerörat. I snäckan-ett snäckskal-liknande, vätskefylld kammare-ljudvågorna stimulerar små hår som är anslutna till hörselnerven. Hörselnerven emot signaler från nervceller och överför dem till hörselcentrum i hjärnan. Tre båggångarna är anslutna till innerörat, men dessa är inte inblandade i förhandlingen. Snarare de är ansvariga för din känsla för balans

hjärnan tolkar de ljudsignaler så att du kan förstå dem

Örat tar i många ljud på en gång, och utan sortering och prioritering av de skulle vara en meningslös kakofoni. Men hjärnan kan plocka ut de specifika ljud som du lyssnar på-en enda konversation i ett trångt rum, till exempel. Detta är möjligt eftersom hörselnerven ger dem många Auditiva signaler till hjärnan under ordnade mönster. Hjärnan erkänner mönster i de signaler och ordnar dem så att du kan förstå vad du hört.

Previous:nothing Next:Hur fungerar ett öra bli igensatta?

Relaterade artiklar


 • hur Kegel
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur ta hand om ett nyfött navelsträng stubbe
 • hur man tar hand om dig själv
 • hur du kontrollerar att dina barn får en god natts sömn
 • hur man handskas med stickrädsla
 • hur man använder sysslor för att bygga ditt barns kärna muskler
 • hur man identifierar och hantera perimenopause
 • hur man förebygger liktornar
 • hur vi kan skydda mot influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com