Hur leende orsakar rynkor?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-08-24

tydligare i ansiktet

De är ibland kallas skratta linjer, men den förskönande omskrivningen inte berätta hela historien om hur leende orsakar rynkor. De linjer som utstrålar ur ögonvrårna och linjer i kinden området verkar långt innan ålderdomen. Och dessa crinkle varumärkena är djupare och mer märkbar än rynkor på andra ställen på ansiktet eller kroppen. Så uppenbarligen ansiktsuttryck är en viktig faktor i rynkor i ansiktet. Men för denna typ av wrinking ska ske måste miljöfarliga ämnen och ålder påverkar huden först.

Huden är född att studsa tillbaka

Ung hud är slät eftersom den inte har stött på de faktorer som orsakar förändringar i funktion av hudceller. Huden innehåller en optimal nivå av kollagen, det strukturella protein som hjälper huden att hålla sin form, och elastin, de proteiner som ger huden dess elastisk kvalitet. Så det bokstavligen studsar tillbaka om det är utsträckt ur form.

Hudförändringar med Age

När huden åldras producerar mindre olja, så det är torrare. Mer påtagligt, blir dermis, det inre hudlagret tunnare, på grund av hormonella förändringar. Dessutom läker huden långsammare på grund av långsammare cirkulation.

Solexponering hastigheter Aging Process

UV-strålar från solen spela en ännu större roll i hudens åldrande genom att ändra hudceller på molekylär nivå. Cellerna behöver replikeras inte korrekt och varje generation av celler har mindre möjligheter att producera kollagen och elastin. Cellskador orsakade av solen också påskyndar hudens gallring och hämmar läkningen. Som ett resultat av alla dessa saker, rynkor hud och-bottnar.

Andra hälsofaktorer Påskynda effekterna av åldrande

Vissa vanor som rökning och överdriven alkoholkonsumtion kan hämma bildningen av kollagen och långsam hud healing, att främja bildningen av rynkor. Undernäring ökar även hudens åldrande genom att beröva hudceller av antioxidanter och andra näringsämnen som skyddar huden mot åldrande faktorer.

Upprepade muskelrörelser Orsaker Smile Lines

När åldrande, livsstil och allmän hälsa lägger grunden, alla ansiktsuttryck som upprepade gånger skrynkla huden kommer att orsaka permanent linjer kallas dynamiska rynkor. Upprepade vikning av huden orsakar minut ärr att bilda inom hud vävnader, så hudcellerna inte regenerera inte på ett smidigt lager. Skulle de nya hudceller att växa med globlinjen varumärket intakt. Resultatet är skrattrynkor. Andra ansiktsuttryck kan orsaka fåror mellan ögonbrynen eller horisontella linjer på pannan. Även eventuell upprepning vikning av huden, som från att sova på ena sidan av ansiktet, till exempel, kommer också orsaka veck.

Fat Loss Framhäver Smile rynkor

rynkor och slapp är betydligt mindre märkbar med en fyllig lager av subkutant fett under huden. Hos barn som detta fett är riklig. Men med åldern, det naturliga fettlager minskar, särskilt i ansiktet. Förutom att vara mest benägna att dynamiska skrynkling, ögat och kinden områden är också mest benägna att visa prov på ansiktet fettförbränningen.

Previous:nothing Next:Hur hör örat?

Relaterade artiklar


 • hur man slåss gulsot i en nyfödd
 • hur man kan tygla nikotinberoende i tonåren
 • hur man hittar hjälpa om du är gravid och oförsäkrade i Virginia
 • hur man ska leva långt och friskt
 • vad är navelsträngen kopplas till?
 • har en bebis utan att använda fertilitet piller
 • hand om åldrande föräldrar
 • hur man sparar pengar på medicin
 • hur man kan bryta ett missbruk koffein
 • hur man gör creme blöjeksem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com