hur är artificiell insemination utförs?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-08-24

Inledning

Artificiell insemination är en fertilitet förfarande där sperma riktas placeras i fortplantningsorganen av en kvinnlig. Det finns faktiskt tre olika typer av artificiell insemination, intravaginalt, intracervical och intratubal insemination. I den här artikeln lär vi oss om alla tre och hur de utförs.

Intravaginal Insemination

De minst använda metoden för artificiell insemination intravaginalt insemination, eller IVI. Denna form innebär att placeringen av spermier direkt in i slidan nära livmoderhalsen. Även om detta kan göras på en fertilitetsklinik, är IVI vanligen utförs av paret hemma i sitt eget hem.
Denna metod rekommenderas bara om paret inte är gravid på grund av utlösning svårigheter. IVI är bara mycket effektiva om kvinnan är fertil och ägglossning regelbundet. Förfarandet sker genom extraktion av sperma av fertilitet läkare och lagras i en steril spruta. Paret tar sedan sprutan hem och sätt in den hela vägen in i kvinnans vagina tills det är nära till livmoderhalsen. Sperman sedan injiceras av livmoderhalsen.

Kostnaden för IVI förfarandet kan variera upp till $ 500. Framgången med detta förfarande är 10 till 30 procent.

Intracervical Insemination

Intracervical insemination, eller ICI, anses vara icke-invasiv och smärtfri. Till skillnad från IVI är det bara utförs på fertilitetsklinik. En spermie prov samlas in och en läkare placerar den direkt i livmoderhalsen så att den kan färdas genom livmodern och upp i äggledarna. Under förfarandet är kvinnans vagina hålls öppet med ett spekulum. Efter att livmoderhalsen är utsatt, är en kateter inne i livmoderhalsen. Bifogat till katetern är sprutan innehållande spermaprov, spermierna färdas genom katetern och direkt i livmoderhalsen. Spermierna är förhindrad från att läcka ut genom att placera en svamp över livmoderhalsen.

ICI är den första metod som på ett par förmodligen kommer att försöka efter misslyckade försök att bli gravida på egen hand. Det är den metod som föredras, eftersom det bara tar 10 minuter och kostar ca $ 300. Framgången är 10 procent men kan höjas till 30 procent med många ingrepp per cykel.

Intratubal insemination

Intratubal Insemination (ITI) är mindre vanligt än ICI men mer vanligt förekommande än IVI. Detta är den dyraste och invasiv form av artificiell insemination. De par som väljer ITI har problem att bli gravid med ICI och vill gå till nästa nivå. Kvinnor som har svårt ägglossning är också kandidater till ITI.
ITI innebär att placera spermaprov direkt i äggledarna. Det utförs ett av två sätt. Ett sätt är att använda samma katedralen metod som används med ICI förfarande. Det andra sättet är genom laparoskopisk kirurgi för att hitta den äggledarna. Om operation utförs, är en kamera in i en liten snitt i buken. Kameran används för att hitta äggledarna. Där spermaprov skall införas.

Kostnaden för ITI är uppåt på $ 1000, beroende på vilken metod som används. Framgången har visat sig vara 5 till 30 procent, men vissa hävdar att det är betydligt högre.

Previous:nothing Next:om funktionen av prostata

Relaterade artiklar


 • hur man gör en naturlig inhalator - aromaterapi som bäst!
 • hur du gör din tid komma snabbare
 • hur du gör din hörapparat fungerar bättre
 • om födande klasser
 • baby sömnproblem
 • hur man kan sluta röka på en femöring
 • hur man undviker att bli förkyld under förändring av årstider
 • hur att börja träna
 • hur man tar hand om barn med kroniska sjukdomar
 • om funktionen av prostata
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com