om befruktningen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-08-25
Conception är befruktningen av en kvinnas ägg med mannens spermier. Många människor betraktar handlingen att uppfatta ett barn som en världslig händelse, men i själva verket är det ett mirakel att det någonsin sker. Tidpunkten för processen måste vara precis rätt för att spermierna att möta ägg vid rätt tidpunkt. Dessutom spermier har en upp-backen kamp för att möta i simning fram till ägget i första hand

Fakta

För att befruktning ska ske många faktorer spelar och vissa processer måste genomföras utan problem. Först måste den manliga partnern har tillräckligt med spermier. Fast det tar bara en spermie att befrukta ett ägg, är en man anses ha fertilitetsproblem om han producerar mycket mindre än den genomsnittliga mängden spermier. I genomsnitt är en tillräcklig mängd 60 till 80 miljoner spermier per ml sädesvätska. Dessutom måste sperma vara friska och kunna simma till ägget.

Tidsplan

På många sätt är föreställningen om tajming. Samlag och utlösning av friska spermier måste ske när en kvinna är mest fertil. En kvinnas fertila tid inkluderar de få dagarna fram till ägglossningen, när ägget släpps, samt dagen för ägglossning. Ägget är bara lönsamt för cirka 24 timmar medan spermierna kan leva i genomsnitt i upp till 3 dagar. Därför kön ett par dagar innan ägglossning kan leda till graviditet, men ett par dagar efter skulle vara för sent.

Missuppfattningar

Ofta människor tänker på befruktningen så enkelt, så länge man kan ejakulerar och kvinnan har en livskraftig ägg. Faktum är att sperman har en ganska svårt att få till ägg i första hand. Till exempel kan den cervikala slem gör det svårt för onormalt formade spermier, även de från friska män, att simma. Och kan en obalans i det naturliga kemikalier i en kvinnas slida försämra kraftigt rörelse, till exempel när en infektion förtjockar normal vaginal smörjning. Många sperma gör det aldrig alls. Vissa spermier läcka ut ur slidan med sperma och de andra tävla mot varandra för att möta ägget. Väl där blir bara en spermie att tränga in och befrukta ägget.

Riskfaktorer

ibland, tänka ett barn är inte så lätt som det borde vara, och par börjar undra om de har fertilitetsproblem. Generellt läkare föreslår att du försöker att bli gravida i minst ett år innan de söker medicinsk hjälp. Detta är det förslag om du är under 35 år.

Om du är över 35, många läkare föreslå en medicinsk bedömning När du har provat att tänka på sex månader. Vissa saker kan sätta dig större risk för svårighet att bli gravida, till exempel inflammatoriska sjukdomar, polycystiskt ovariesyndrom, myom, vandrat ner testiklar, testikeltumörer och kroniska sjukdomar. Även en historia av vissa sexuellt överförbara sjukdomar, som klamydia eller gonorré kan leda till befruktning svårigheter.

Identifiering

Det är svårt att ange exakt när befruktningen har skett. Vanligtvis vet kvinnorna inte de har tänkt förrän efter det befruktade ägget har flyttat till livmodern och implanteras där. Detta inträffar oftast om en dag efter befruktningen. Dessutom är de inte känner till implantation förrän efter de har missat en tid eller fattat ett graviditetstest, som normalt inte är riktigt förrän minst flera dagar efter befruktningen och implantationen.

Previous:nothing Next:om ägglossning

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar Apgarpoäng
 • hur man skapar ett elektroniskt journalsystem
 • hur man kan förutspå din menstruationscykel
 • hur man identifierar myom
 • symtom på huvudlöss
 • hur man ska förstå sjukförsäkring
 • hur man fixar en spricka i foten.
 • hur du berättar om ditt barn har en matallergi
 • hur man stanna hydrerade under vågor sommarvärmen
 • hur man skall tillhandahålla äldre förälder vård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com