om graviditet tecken

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-08-25
Det finns många tecken på graviditet. Vissa är ganska uppenbara, medan andra är mer subtila och svårare att upptäcka. Om du tror du kan vara gravid, det är bra att veta vilka tecken och symtom att du ska ta ett graviditetstest. Tidig graviditet tecken kan börja inom ett par veckor av befruktningen. Om du ser fram emot att få ett barn, utvärdera de förändringar din kropp går igenom kan vara nästan lika spännande som att få ett positivt resultat på ett graviditetstest

Identification

Det första tecknet på graviditet är typiskt en missad tid. Men vissa kvinnor upplever blödning i tidig graviditet, vanligen i form av fläckar eller ljus blödning. Andra tidiga tecken är trötthet, täta urinträngningar, svullna och ömma bröst, illamående och matbegär. Vissa kvinnor märker även aversioner mot viss mat medan de är gravida. Förstoppning, huvudvärk och yrsel kan också vara tecken på graviditet. En ökning av din normala kroppstemperatur första sak på morgonen, kallas din basala kroppstemperatur, kan också vara ett tecken.

Fakta

De flesta kvinnor börjar uppleva fysiska tecken på graviditet inom ett par veckor av saknade sina perioder. Det finns dock vissa som hävdar att märka tecken direkt efter försvunna deras perioder, och en del även har en gravid känsla strax efter befruktningen. Vissa kvinnor upplever bara ett par av de vanligaste tecknen på graviditet, såsom trötthet och illamående, medan andra kämpar med ett fullt spektrum, inklusive obehagliga tecken som illamående och kräkningar. Det är möjligt att vara gravid ännu inte har någon fysisk symtom under de första veckorna av graviditeten.

Missuppfattningar

Det är en vanlig missuppfattning att en missad tid och ett positivt graviditetstest betyder att en kvinna är definitivt gravid. I själva verket finns det många saker som kan orsaka en kvinna att missa en tid eller har det börja sent. Likaså graviditetstest, särskilt av start-at-home sort, är inte idiotsäkra, och det finns en chans för att få ett falskt positivt. För att bekräfta en graviditet, bör en kvinna besöka sin läkare för ett upprepat graviditetstest, blodprov (ett viktigt steg för att bekräfta en graviditet) och en fysisk undersökning.

Riskfaktorer

En del kvinnor kan uppleva tecken på graviditet och sedan få dem tyna bort. Som ett resultat, kan dessa kvinnor anta att de inte är gravid. Detta gäller särskilt om deras mens. Det är viktigt att inse dock att du kan vara gravid även om du har en period. Dessutom finns det en liten chans att du kunde ha ett utomkvedshavandeskap (det befruktade ägget i äggledarna), vilket kan vara ett mycket riskfyllt tillstånd om de lämnas obehandlade. Om du har haft tecken på graviditet och nu har smärta i nedre delen av ryggen, eller spotting, kramper, yrsel eller smärta i skuldrorna, söka läkarvård direkt.

Tidsplan

Mest tidig graviditet tecken börja mycket snart efter befruktningen och den första missade perioden. Trötthet, till exempel, kan börja så snart som en vecka efter befruktningen. Illamående och kräkningar kan Start 2 till 8 veckor efter befruktningen, medan täta urinträngningar kan inträffa ca 6 till 8 veckor efter ägget har befruktats och implanteras i livmodern. De flesta av de tidiga tecken på graviditet börjar blekna efter den tredje månaden av graviditeten har gått.

Previous:nothing Next:Hur leende orsakar rynkor?

Relaterade artiklar


 • hur man får rabatt på recept
 • hur man har en vacker hy utan dyra produkter eller botox!
 • hur man identifierar Aspergers syndrom
 • hur du skyddar dig mot bekämpningsmedelsrester på produkter
 • hur man kan minska långsiktiga effekterna av mässling
 • hur man reser med en bärbar dialysapparat
 • hur man kan hjälpa vuxna skyddsåtgärder tjänster fånga missbrukare
 • hur gå ner i vikt med vatten aerobics
 • Hur giftiga sprider chock syndrom?
 • Hur man vet om du har en flicka eller en pojke
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com