om hälsa lärare

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-08-26
Hälso pedagoger arbetar med individer, familjer och samfund för att främja en hälsosam livsstil, förebygga sjukdom och maximera livskvaliteten. De arbetar i vård och samhälle inställningar för att minska beteende-relaterade riskfaktorer i samband med kroniska sjukdomar, skador och sexuellt överförbara sjukdomar. Folkhälsoprogram lita på hälso-pedagoger för att nå personer innan de utvecklar allvarliga hälsoproblem

Betydelse

Hälsa experter säger att miljontals människor runt om i världen dör av livsstilsrelaterade kroniska sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar varje år, särskilt i USA och andra industriländer. Faktorer, bland annat rökning, alkohol eller droger, dålig kost och brist på motion bidrar till dessa sjukdomar. Hälsopedagoger är proffs som uppmuntrar en hälsosam livsstil för att förebygga ohälsa och främja välbefinnande genom att undervisa människor om hälsorelaterade ämnen.

Typer

Några hälsa pedagoger arbetar på sjukhus, sjukhem eller läkare kontor för att lära patienter hur man ska hantera kroniska sjukdomar som diabetes eller utföra förebyggande vård som bröst-examen. Statliga myndigheter använder Hälsopedagoger för program för att hantera sådana kritiska folkhälsoproblem som hindrar spridningen av hiv, det virus som orsakar AIDS. Företagen kan använda hälsa lärare att lära sina anställda hur man undviker skador på jobbet eller för att främja välbefinnande genom att erbjuda motion och viktklasser kontrollen. Skolor och högskolor arbetar med hälso-pedagoger för att lära eleverna om att ta hand om sin hälsa och undvika riskfyllt beteende.

Funktioner

Hälsa pedagog uppställningsplatser kräver vanligen minst en kandidatexamen i hälsoundervisning eller ett närliggande område, bland annat kurser i biologi, psykologi, mänsklig utveckling och helst ett främmande språk. Många hälso-lärare har en magisterexamen i offentlig eller i samhället hälsoutbildning. Hälsopedagoger bedöma befolkningens behov som de arbetar, till exempel studenter eller äldre invandrare. De designar, genomföra och utvärdera program för att se till att riktade hälsofrågor behandlas effektivt.

Förebyggande /Lösning

Hälsopedagoger kan använda medier som en del av kampanjer förebyggande av sjukdomar. Några av de mest kända verktygen är anti-rökning annonser. När Massachusetts Department of Public Health ventilerades sin anti-rökning annonser på tv och Internet i fem år under 2000-talets början har andelen vuxna som rökt sjönk från 22,7 till 19,5. Om minskningstakten avtog efter annonser har slutat och cigaretter så småningom kröp tillbaka upp.

Potentiella

Enligt US Department of Labor's Bureau of Labor Statistics, sysselsättningen utsikterna för hälsa lärare förväntas växa snabbare än genomsnittet för samtliga yrken. Arbetsgivare, försäkringsbolag och regeringen ser förebyggande som mer kostnadseffektivt än att betala för dyr sjukvård och läkemedel. När befolkningen åldras kommer fler människor som lever med kroniska sjukdomar få vård pedagogernas tjänster för hantering av deras villkor.

Previous:nothing Next:hur många kalorier lika ett pund?

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska stress och oro
 • hur man kan förbättra emotionella och sociala utveckling med cerebral pares
 • beräkning av uppskattade förfallodagar för graviditet
 • hur att ta reda på effekterna av rökning under graviditet
 • hur man handskas med okontrollerbara urinblåsan efter förlossningen
 • hur de ska hålla glad under en skada ekonomi
 • hur du väljer ett tygkasse för matinköp
 • hur man beräknar kvinnors ägglossning datum
 • symtom på huvudlöss
 • hur man kan anpassa verksamheten för att uppmuntra små använda motoriska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com