om spermabanker

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-08-26
En spermabank är inte ett finansiellt institut. Istället är det en bank som avstår spermier till enskilda personer eller par som vill ha barn men av någon anledning inte kan använda sperma från en manlig partner. Till exempel kan ett par få en donation från en spermabank om den manliga partnerns spermier är för lågt. På samma sätt kan en enda kvinna söka hjälp av en spermabank om hon vill ha barn men inte har en make eller kärlek intresse med vem man ska tänka

Fakta

spermabanker finns över hela världen. De betalar villiga män att besöka sina hjälpmedel, och lämna sperma /sperma donationer. Legitima, ansedda spermabanker skärmen varje givare se till att han är en sund kropp och själ. De utvärderar vanligtvis varje donatorns familj medicinska historia. I USA har givare också screenas för överförbara sjukdomar. När givaren är fast besluten att vara frisk och fri från sjukdom, får en kvinna köpa injektionsflaskor med sin sperma för att använda i utformningen ett barn

Missuppfattningar

Många människor antar att spermabanker bara ge anonyma donationer. Men det finns många som ger givare och mottagare med alternativen anonyma och identifieras donationer. Exempelvis kan en donator överens om att ha sin identitet lämnas ut till en kvinna som blir gravid från hans spermier. Andra kan komma överens om identitet lämnas ut när barn som tillkommit med sperma når 18 års ålder. Ändå några spermabanker fastnar enbart anonyma donationer.

Riskfaktorer

Det finns viss risk med att tillåta vann sperma /sperma i kroppen. Till exempel kan en kvinna att utsättas för HIV. Däremot kan en kvinna veta mer om henne spermadonator hälsa än hon skulle om en ny sexuell partner. Detta beror på det faktum att givarna är kontrollerade för ett antal olika genetiska och sexuellt överförbara sjukdomar, inklusive HIV (viruset som orsakar AIDS) , hepatit, gonorré och syfilis. Som en extra säkerhetsåtgärd är varje spermadonation karantän i 6 månader. Vid slutet av karantänperioden, är givare ges en annan blodprov för att säkerställa att han verkligen är fria från sjukdomar.

Typ

En typ av fartyg spermabank spermier donationer direkt till mottagarens hem medan den andra typen endast fartyg med en läkarmottagning. Andra fartyget till en mottagare hem endast om de har fått någon form av certifiering som mottagaren är under en läkares vård. Vissa kvinnor föredrar att ha sperma levereras till sina egna hem och utföra insemination själva, förmodligen för privatlivet skull. Men det fungerar bara när spermien kommer att föras in i kvinnans vagina. Om hon behöver intrauterin insemination (IUI) eller Intracervical insemination (ICI), kommer hon att behöva besöka ett sjukhus för att få förfarandet avslutats.

Identifiering

Identifiera en säker, ansedd spermabank kan vara ganska lätt. De flesta läkare kan göra utbildade hänvisningar. Vissa människor väljer också att söka efter spermabanker på nätet, speciellt i forum utformad för dem som försöker bli gravida. Spermabank tillstånd och ackreditering kraven varierar beroende på den stat där de är belägna. Men många människor anser banker som ackrediterats av den amerikanska sammanslutning av vävnadsbanker välrenommerade.

Previous:nothing Next:om befruktningen

Relaterade artiklar


 • Hur får man en test blodtryck
 • hur man kan bli av Zits på baksidan
 • hur man sparar pengar på hälso-och sjukvårdskostnaderna
 • om toxisk chock syndrom
 • hur man ska behandla rektal inflammation
 • hur man använder guaifenesin
 • hur man fixar en spricka i foten.
 • om viktökning efter klimakteriet
 • Hur fungerar ett öra?
 • hur man säkert ta ut något i ögat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com