om surrogatföräldrar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-08-26
Varje år, par kämpar med problem som gör det svårt eller omöjligt för dem att ha egna barn. Ensamstående vill ofta ha barn också, men har svårt att hitta lämpliga partners. I sådana fall kan surrogatföräldrar tillhandahålla ett sätt för hoppfull människor att uppleva glädjen i föräldraskapet

Funktion

surrogatföräldrar kallas ofta om att bli gravid och föda barn när infertilitet gör graviditet omöjlig eller medicinska frågor gör det svårt för en kvinna att bära en baby till sikt. Ibland är de också behövs eftersom medicinska tillstånd gör graviditet svårt för mamman. I vissa fall kan homosexuella eller ensamstående män avtal med en surrogat också. Ibland surrogat är vänner eller släktingar till de människor som hoppas att få barn. I andra fall har dock den planerade föräldrarna uppfyller surrogatförälder för första gången när de träffas för att göra surrogatmoderskap.

Typer

Det finns fyra grundläggande typer av surrogatföräldraskap. För traditionella surrogatmoderskap, blir en kvinna gravid med sitt egna biologiska barn i avsikt att tillåta annan person eller par att höja den. Med graviditetsdiabetes surrogatmödrar, blir kvinnan gravid med ett barn till den avsedda föräldrar och inte är biologiskt relaterade till barnet. För denna typ av surrogatmoderskap är surrogatförälder impregnerade via en embryotransfer.
Altruistiska surrogatmoderskap kan vara antingen traditionellt eller graviditetsdiabetes men innebär inga finansiella betalning. Men den avsedda föräldrarna betalar vanligtvis för kostnader i samband med graviditet och förlossning. I kommersiella surrogatmoderskap situationer, den avsedda föräldrarna betalar vanligtvis surrogat, ibland tusentals dollar, för hennes deltagande och även omfatta alla graviditet och förlossning-relaterade kostnader.

Missuppfattningar

Ofta undrar hur en kvinna kunde bära ett barn och föda det utan att känna någon form av obligationer. De tror hon kommer att känna traumatiserats av situationen. Dock har vissa studier visat att surrogatmödrar ofta känner sig mindre emotionellt samband med sin avkomma än det avsedda föräldrar gör. Forskarna tror att de medvetet kan undvika att bli känslomässigt fäst under graviditeten. Faktum är att vissa surrogat uppger att de känner delaktighet i ordningen och tacksam för chansen att hjälpa andra. De har ofta vidta åtgärder för att hjälpa de avsedda föräldrarna känner sig delaktiga med graviditet och förlossning.

Effekter

När en kvinna bestämmer sig för att vara en surrogatförälder för en annan person ställer hon vanligtvis ge upp laglig rätt till barnet en gång det föds. Det har förekommit några fall av surrogatföräldrar tar avsedda föräldrar till domstol för att försöka behålla legala rättigheter till barn födda av surrogatföräldraskap. I vissa stater är fosterdiagnostik som görs via domstol för att säkerställa att de avsedda föräldrarna är noterad på födelseattesten när barnet är fött. På platser som Washington, New York och Michigan, är kommersiella surrogatmoderskap olagligt, skulle dock så alla avtal som ger rätt till det avsedda föräldrarna ogiltigt. I andra stater, men det finns specifika lagar som förnekar surrogat juridiska rättigheter till barn de bär.

Överväganden

Somliga anser kommersiella surrogatmoderskap missbruk av kvinnor. Många protest vad de kallar "sköten att hyra. " Vissa jämför även surrogatmoderskap till prostitution. Å andra sidan, förespråkare för surrogatmoderskap hävda att det hjälper personer som annars inte kunna föda barn. De pekar på det faktum att många kvinnor är glada för att utföra denna tjänst. När det gäller ekonomisk ersättning för surrogat, en del människor anser att precis som de skulle ersättning för någon annan typ av tjänst eller arbete.

Previous:nothing Next:om spermabanker

Relaterade artiklar


 • Hur man blir gravid med ägglossning medvetenhet
 • hur man kan förebygga fetma hos barn
 • hur man identifierar skallskador
 • hur man håller fötterna från att somna
 • hur du kontrollerar att du håller dig frisk
 • hur man kan bromsa och förhindra rynkor - huskurer
 • hur man hjälper en vårdgivare
 • hur man håller varmt i kallt väder
 • hur man skapar ett online-hälsa diagram
 • hur man berättar en ny arbetsgivare du är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com