orsakerna till Downs syndrom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-08-23
Downs syndrom är en kromosomavvikelse. Istället för att ha 46 kromosomer, 23 från varje förälder, slutar ett barn med Downs syndrom upp med 47 kromosomer. Detta leder till förseningar i utvecklingen och andra hälsoproblem. Den förväntade livslängden för Downs syndrom varierar mellan olika länder, från 30 till 50 år

Funktion

Orsaken till Downs syndrom är ett slumpmässigt fel som uppstår under utvecklingen av ägg, sperma eller embryon. Forskare har inte identifierat några miljö-och riskbeteenden som ökar sannolikheten att få ett barn med Downs syndrom. Den enda kända riskfaktorn hittills är moderns ålder. Risken att tänka sig ett barn med Downs syndrom är 0,11 procent för kvinnor vid 30 års ålder. Denna risk ökar till 0,3 procent och 1 procent för kvinnorna i åldrarna 35 och 40, respektive

Effects

Barn med Downs syndrom liknande andel fysiska egenskaper:. Platta ansiktet profil, utstickande tunga, sneda ögon, små öron. Dessa barn tenderar att nå utvecklingsmässiga milstolpar som krypa, gå och prata mycket senare än normala barn.
Men barn med Downs syndrom kan lära och utveckla olika färdigheter, endast i mycket långsammare takt än barn utan.

Betydelse

Ett av de viktigaste frågorna för barn med Downs syndrom är lång- Begreppet sjukvård. Cirka 40 till 50 procent av barn med Downs syndrom har hjärtfel. De är också mer benägna att utveckla pulmonell hypertension och defekter lunga. Omkring 50 procent av barn med Downs syndrom har nedsatt hörsel och frågor vision. De tenderar också att ha högre fetma och gastrointestinala problem.

Identifiering

Downs syndrom kan diagnostiseras under graviditet med hjälp av ett screeningtest och ett diagnostiskt test. Ett screeningtest, t. ex. en NACK genomskinlighet test, genetiska ultraljud, eller perkutan navelsträng blodprovstagning, kan berätta risken för ett foster med Downs syndrom. Ett diagnostiskt test kan säga med 99 procents noggrannhet om fostret verkligen har Downs syndrom.
American College i obstetrik och gynekologi rekommenderar screeningtest för Downs syndrom på alla gravida kvinnor i alla åldrar.

Varning

Diagnostiska tester utförs inne fostret har visat sig öka risken för missfall och en värd för komplikationer. Det rekommenderas att diagnostiska tester bara utföras för kvinnor med hög risk att få ett foster med Downs syndrom, inklusive kvinnor i åldern 35 och äldre, kvinnor med en familjehistoria av genetiska defekter, eller kvinnor med ett positivt resultat från ett screeningtest.

Previous:nothing Next:symptom på stress hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå den dolda farorna med parfym
 • hur man mäter EMF i hemmet
 • hur man kan kasta flaskor recept
 • hur man hanterar kropp efter graviditet förändringar
 • hur man gör en gurka-baserad ansiktsmask
 • Hur homeostas avser hypotermi?
 • hur man kan bota din katt av mjäll
 • hur man hanterar Klinefelters syndrom
 • hur man väljer vuxen blöjor
 • hur man blir en vårdgivare för din närmaste familj
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com