10 tecken på graviditet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-10-24
Det finns många tecken på att kan tyda på en graviditet. Det finns dock 10 som framstår som de mest erfarna tecken på graviditet. Om du har någon av dessa kan det vara dags att uppsöka läkare för en tjänstgörande graviditetstest

Identification

Ett missat menstruationen är ofta den första och mest uppenbara av de 10 vanligaste tecknen på graviditet. Andra vanliga tecken en kvinna kan uppleva svullna, ömma bröst, trötthet, blödning vid tiden för implantationen, illamående och /eller kräkningar och känslighet för lukter. Andra tecken är buken uppblåsthet, ökat behov att urinera, högre än normalt basala kroppstemperaturen. Den slutliga, och kanske viktigaste, av de 10 graviditeten tecken är ett positivt resultat på ett graviditetstest.

Effekter

När du funderar på graviditet tecken, kom ihåg att de flesta kvinnor inte får några symtom alls förrän de har missat en menstruation. I själva verket upplever många kvinnor inte skyltar med den 1 till 2 veckor har gått sedan deras tid borde ha inletts. Men det finns några kvinnor som ser tecken på graviditet, såsom anbud bröstvävnad och illamående, innan de har även missat en period.

Överväganden

Om du har upplevt en eller flera av de 10 vanligaste tecknen på graviditet, kanske du bestämmer dig är det dags att ta ett graviditetstest. Det finns några graviditetstester som är känsliga nog att upptäcka en graviditet så snart den första dagen av utebliven mens. Men många är inte tillförlitlig förrän ca 1 vecka sedan du period skulle ha inletts.
Om du får ett negativt resultat på ett graviditetstest, men du har fortfarande tecken på graviditet, ytterligare tentamenstillfälle i ett par dagar. Tänk att det finns potential för falska negativa och falska positiva. För att vara säker på din graviditet status, är det bäst att uppsöka läkare för en tjänstgörande test.

Missuppfattningar

Ofta kvinnor ser någon typ av vaginal blödning som ett tecken på att de inte är gravida. Detta är dock inte en tillförlitlig metod för att avgöra om en kvinna väntar. Vissa gravida kvinnor upplever faktiskt implantation blödning från 11 till 12 dagar efter befruktningen.
implantation blödning som händer när ett befruktat ägg implantat i livmoderslemhinnan. Denna blödning uppstår vanligen nära den tid då en kvinna skulle ha haft sin tid. Det verkar ofta som rosa, röd eller brun spotting, och det oftast varar bara 1 eller 2 dagar. För att du inte är med utsikt över ett problem, dock, är det bäst att tala med din läkare om du upplever någon blödning medan du är gravid.

Varning

Om du har tecken på graviditet, men du re upplever också smärta och /eller blödning som uppgår till mer än enkla implantation blödning, se din läkare. Det finns en chans att du kan ha ett utomkvedshavandeskap, vilket är en graviditet som utvecklas i en av äggledarna.
Ett utomkvedshavandeskap är farligt för din hälsa och kan även vara dödlig om den lämnas därhän. Om det upptäcks tidigt, är det dock möjligt att ha graviditet avslutas utan att skada äggledarna.

Previous:nothing Next:om surrogatmödrar

Relaterade artiklar


 • hur man köper en ozongenerator dricksvatten
 • hur man kan minska stressen
 • hur man får ett sjukt barn att dricka mer vätska
 • hur man kan hantera ett missfall
 • hur man gör en ny vana pinne
 • restriktioner hävs under graviditeten
 • hur man håller det endokrina systemet friska
 • Hur man vet om du använder tillräckligt solskydd
 • Hur man blir en organdonator
 • Hur fungerar blod funktion i kroppen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com