Var finns implantation?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-10-24

Implantation sker i livmodern

Implantation sker i en kvinnas livmoder. Efter ett ägg befruktas färdas genom äggledaren där det befruktade i och in i livmodern. Där gräver den i blodkärl-rika beklädnad av livmoderväggen, som kallas endometrium. Den implanterade ägget får näring av fodret, och moderkakan börjar utvecklas.

Tidsramen för Implantation i livmodern

Implantation kan inträffa bara några dagar efter ett ägg har befruktats. I genomsnitt graviditeten sker dock implantation mellan dag 6 och dag 12 efter ägglossningen. När implantationen har skett, vävnader i utvecklingsländerna moderkakan börjar producera hormonet mänskliga koriongonadotropin (hCG), ett hormon som kroppen använder som stöd tidig graviditet, och en kvinna kan nu få en positiv på ett graviditetstest.

Tecken på Implantation

För de flesta kvinnor inträffar implantation utan några yttre tecken. Vanligtvis är en kvinnas första vink om att implantation skett ett positivt graviditetstest. Men vissa kvinnor blöder lite efter implantation. Implantation blödning är normalt ljus i flödet, visas som stänkblödning som är långt mindre än den blödande typiska för en normal period, och det kan vara röd, rosa eller brunaktig. Vanligtvis varar det för bara en dag, även om ljuset eller stänkblödning kan fortsätta under några dagar i vissa fall.

När Implantation misslyckas

Ibland implantering inte sker när det behövs. Många läkare tror att detta händer när det är något fel med det växande embryot. I sådana fall misslyckades implantation kan vara naturens sätt att säkerställa att ett barn inte föds missbildade. Men ibland misslyckas implantation grund av hormonell obalans i kvinnans kropp eller en insufficiens med endometriecancer foder. När implantationen inte sker, men det befruktade ägget har nått livmodern, slutar graviditeten i missfall. Vanligtvis inträffar missfall innan en kvinna har någon aning om att hon var gravid alls.

Blödning som inte tyder Implantation

Även stänkblödning kan vara helt normalt i en graviditet, speciellt när det är relaterat till implantation, är det bäst att nämna det till en läkare när den inträffar. I vissa fall kan observation tyder inte implantation alls och kan vara ett tecken på ett utomkvedshavandeskap. Utomkvedshavandeskap uppstår när ett befruktat ägg växer i en äggledare. Denna typ av graviditet inte är genomförbar och innebär allvarliga hälsorisker för mamman. Som sådan är det viktigt att utesluta ektopisk graviditet när blödningar förekommer i de första veckorna efter befruktningen.

Previous:nothing Next:om tonårsgraviditeter och föräldraskap

Relaterade artiklar


 • hur man rakar långt skägg
 • hur du väljer en Medigap försäkring
 • hur passa utöva i en hektisk livsstil
 • hur man kan anpassa verksamheten för att främja omfattande användningen motoriska
 • har en bebis utan att använda fertilitet piller
 • hur man identifierar Tourettes syndrom
 • om förlossningsvård sjuksköterskor
 • hur man avgör om kroppen lukt beror på ett medicinskt tillstånd
 • hur man vara beredd på nödsituationer
 • hur man ska leva livet på dina egna villkor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com