om surrogatmödrar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-10-24
Medan surrogatmoderskap ställer stora foder för chick-flick komedier, är det en mycket verklig del av vår moderna medicinska världen. Par som lider av barnlöshet som gör det fysiskt omöjligt för kvinnan att bära ett barn kan ha någon annan möjlighet att få ett barn av sin egen än att låta någon annan bära barnet för dem. Om du funderar på att surrogatmoderskap, måste du veta exakt vad som väntar medan någon annan väntar ditt barn

Historia

Surrogacy är en relativt ny medicinsk företeelse. En kvinnas bär någon annans barn blev endast möjligt efter den första lyckade extrakorporeala befruktning förfarande 1978. Det var inte förrän 1986 som den första surrogatmamma födde och födde ett barn som var genetiskt barn till en annan kvinna, hennes man. Sedan dess har surrogatmoderskap varit ett mycket kontroversiellt ämne, och många länder och stater i USA har gjort praktik olagligt. Fortfarande, för några infertila par, gör surrogatmoderskap det möjligt för dem att uppfostra ett barn som är genetiskt egna trots deras fertilitetsproblem.

Funktion

Om du väljer att ha ett barn genom en surrogatmamma, du och din partner kommer att gå igenom provrörsbefruktning. Om en lyckad embryo, kommer det att placeras inne i surrogat mammas livmoder. Modern kommer bära barnet till sikt, föda det och sedan helst tecken föräldrarnas rättigheter över till dig och din partner. Du kan välja att arbeta självständigt eller via en surrogatmoderskap organ för att lokalisera och avtal med en surrogatmamma.

Fördelar

De viktigaste positiva till att arbeta med en surrogatmamma för att få ett barn är det faktum att du kommer att kunna att vara förälder till dina egna biologiska barn, även om du har fertilitetsproblem. I de flesta surrogatmoderskap situationer är de biologiska föräldrarna av barn som medverkar med graviditeten, gå prenatal besök och bistå vid födseln. Om du är en kvinna funderar på att bli en surrogatmamma, kommer du att dra från att producera ett barn för en infertila par. Vissa kvinnor kompenseras ekonomiskt för deras vilja att bära ett barn.

Varning

Surrogacy är inte en perfekt lösning för infertilitet. Det första är det ganska dyrt. Att ha ett barn genom en surrogatmamma och arbeta med en byrå kommer att kosta så mycket som $ 40. 000. Du kommer att få betala den medicinska och boendeutgifter för modern, liksom eventuella avgifter byrån avgifter och eventuella skadestånd till mamman. Du står också inför en rad rättsliga komplikationer, bland annat det faktum att den biologiska mor kan ändra sig efter födelseprocess barnet. På grund av de juridiska och känslomässiga komplexitet surrogatmoderskap, har många stater gjort förfarandet olagligt. Om du bor i en stat som tillåter förfarandet, måste du att arbeta med en advokat för att se till att du är juridiskt skyddade om biologiska mor borde ha komplikationer eller ändra sig.

Överväganden

Om du har provat alla andra vägar att hantera din infertilitet och inte kan uppnå en lyckad graviditet, din enda alternativ för att bli förälder kan vara adoption eller surrogatmoderskap. Om du har en stark önskan att ha ett barn som är biologiskt din, kan surrogatmoderskap vara ditt enda alternativ. Tänk på att hitta en villig transportör kommer att bli en utmaning. Kvinnan som så småningom kommer att bära ditt barn att du är överens om att sätta sig själv genom en intensiv känslomässig och fysisk prövning så att du kan få ett barn, och detta är inte ett beslut om att ta lätt för dig eller henne.

Previous:nothing Next:om surrogatmödrar

Relaterade artiklar


 • hår torkning tips
 • hur man identifierar epicanthal rynkor
 • hur man vaknar
 • hur man berättar en ny arbetsgivare du är gravid
 • hur man tar hand om dig själv
 • Hur man känner igen gemensamma uppmärksamhetsproblem
 • hur man kan förebygga baksmälla
 • hur man förebygger placenta insufficiens
 • hur man uthärda en Foley glödlampa under graviditeten
 • hur man gör en gonggong klubba
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com