saker du bör undvika under graviditeten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-10-22
En kvinnas graviditet bör vara ett av de lyckligaste tiden i hennes liv. Veta det korrekta sättet att ta hand om sig själv och sitt barn under denna spännande tid är en av de viktigaste sakerna en kvinna någonsin kommer att lära

Effects

Att äta en välbalanserad kost under graviditeten är oerhört viktigt för hälsan hos både modern och det ofödda barnet. Korrekt vitaminer och näringsämnen kan oftast konsumeras genom prenatal vitaminer och en noggrann diet. Men det finns vissa livsmedel som en kvinna bör undvika under graviditeten. Rått kött är otrygga på grund av risken för toxoplasmos och salmonella. Deli kött som innehåller listeria kan orsaka infektion som leder till missfall. Om du planerar att äta deli kött, alltid värma det tills du är säker på att det kokas hela vägen. Opastöriserad mjölk även innehåller listeria, så det bör undvikas också.

Fisk med kvicksilver bör också undvikas under graviditet. Kvicksilver har visat sig orsaka försenad utveckling och hjärnskador på spädbarn. Vissa fiskar som kan innehålla kvicksilver omfattar haj, svärdfisk och kakel fisk. Även om det har bevisats att koffein är bra med måtta för kvinnor som är gravida, koffein bör begränsas till 300 milligram per dag för optimal hälsa.

Varning

Rökning är högt på listan över saker att undvika under graviditeten . Spontanabort, låg födelsevikt och fostrets och döda spädbarn har alla orsakats av cigarettrökning. Inte bara bör en gravid kvinna undvika rökning, hon bör undvika passiv rökning också.

Alkohol har ett stort utbud av negativa effekter på spädbarn och bör helt undvikas under graviditet. Fetalt alkoholsyndrom orsakas av en gravid mamma konsumerar alkohol och det resulterar i fosterskador, psykisk utvecklingsstörning och centrala nervsystemet dysfunktion, bland många andra hotande problem.

Potentiella

En gravid kvinna bör undvika att få röntgen under Under sin graviditet. Om du måste ha en x-ray, försök att skjuta upp det till efter graviditeten. Om detta inte är möjligt, bör du vänta till slutet av den första trimestern, vilken är den mest kritiska tiden av graviditeten.

Bekämpningsmedel bör undvikas på grund av intensiteten i kemikalier. Bekämpningsmedel är utbredd, så att undvika dem helt kan vara svårt, särskilt under sommaren. För ett foster eller nyfödda, även små halter av skadliga kemikalier kan leda till inlärningssvårigheter senare i livet.

Överväganden

Stress definieras som fysiska, mentala eller känslomässiga påfrestningar och är en av de främsta orsakerna till sjukdom i Amerika . Stress under graviditet bör hållas på ett minimum för att garantera det mentala och fysiska hälsa hos mamman samt den fysiska hälsan hos barnet.

Med lite över disk droger kan vara skadliga för barnet också. Läkemedel som är säkra att ta vid andra tillfällen är inte alltid säkert att ta under graviditeten. Alltid rådgöra med din läkare innan du tar något över disk droger under graviditeten.

Potentiella

En av de farligaste saker en kvinna kan göra under graviditeten är konsumera illegala droger. Drug exponering för ett foster kan orsaka låg födelsevikt, hjärnskada, fysiska missbildningar och orgel eller ansiktsbehandling avvikelser. En kvinna som använder illegala droger och upptäcker att hon är gravid bör söka hjälp av läkare omedelbart för att vidta åtgärder för att säkerställa hälsa på sig själv och hennes barn.

Previous:nothing Next:om hälsa lärare

Relaterade artiklar


 • Hur man testar dricksvatten
 • hur man hanterar ett dödsfall i familjen: vad göra när din mamma eller pappa eller någon annan familjemedlem dör
 • hur man kan stoppa din pojkvän från rökning
 • hur man ska behandla kvinnlig inkontinens
 • hur man gör tid att träna.
 • hur man gör en gonggong klubba
 • hur har en undervattensfarkost förlossning
 • Hur leende orsakar rynkor?
 • Hur matsmältningssystemet fungerar?
 • hur du smärtfritt ta bort en spillra du inte kan se
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com