vad är en certifierad sjuksköterska barnmorska?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-10-22
Gravida kvinnor står inför många frågor och problem, men en som många är förvånade med att besluta om de ska använda en certifierad sjuksköterska barnmorska eller läkare för att leverera sina barn. Många första gången mammor förstår inte vad en certifierad Barnmorska är eller vilken roll dessa yrkesmän spela i födelseprocess. Innan man beslutar att en läkare är det enda alternativet för att leverera ditt barn bör du lära dig lite mer om yrket barnmorska

Historia

barnmorskor har levererat amerikanska barn sedan kolonialtiden, men yrket barnmorskor som det kallas idag etablerades på 1920-talet. Som regeringen började utreda orsaken till en hög spädbarns-och mor dödligheten i detta land, till en önskan att ge bättre mödravård började växa. På grund av denna inriktning, en sjuksköterska vid namn Maria Brechinridge grundades Frontier Omvårdnad Service, den första professionella barnmorskor service i landet. FNS vårdas behövande mödrar i Appalacherna. Den första barnmorska skola i landet fastställdes vid mödravårdscentralen Association i slutet av 1920 och hade sin första examen 1933. Yrket fortsatte att växa tills det började att vinna stor popularitet under 1970 och 1980. Idag har alla 50 delstater praktiserande barnmorskor.

Betydelse

Certified sjuksköterska barnmorskor är certifierade sjuksköterskor att ha kompletterande utbildning i vården av gravida kvinnor. För att uppnå ett intyg om en sjuksköterska barnmorska, sjuksköterska måste ta examen från en barnmorska program och utföra kliniska i obstetrik. Med denna certifiering, får barnmorskor utföra rutinmässiga fysiska prov som cellprov och tentor bröst, ge mödravård till friska gravida kvinnor som är i låg risk graviditeter, och leverera spädbarn. Barnmorskor kan inte ta hand om kvinnor med komplikationer under graviditeten, så de flesta nära samarbete med en förlossningsläkare så att en läkare ingripande är tillgänglig när den behövs.

Missuppfattningar

Området barnmorska har många missuppfattningar kring den. En är att barnmorskor bara hem födda. En barnmorska är vad du behöver om du vill ha en hemförlossning, men de flesta barnmorskor arbetar med sjukhus också. En annan är att du måste ha en helt naturlig födsel om du väljer en barnmorska. Barnmorskor har en tendens att vara mer holistisk än läkare, att uppmuntra kvinnor att föda naturligt om möjligt, men smärtlindring är definitivt en möjlighet med mest leveranser som övervakas av en certifierad sjuksköterska barnmorska.

Funktion

Förutom att leverera barnet och ge mödravård för gravida kvinnor, de flesta barnmorskor ger också ett mått på känslomässigt stöd. Traditionellt, stannar en barnmorska med mamman i hennes arbete, medan en läkare bara en del av bilden mot slutet för att leverera barnet. Under hela arbetsmarknaden barnmorskan ger stöd och uppmuntran till den födande kvinnan. Denna nivå av personlig omvårdnad är vad som orsakar många gravida kvinnor att välja en barnmorska över en förlossningsläkare.

Överväganden

Om du försöker att välja mellan en barnmorska och en läkare, det finns några skäl att göra. Läkare har mer kompetens och kan hantera komplikationer bättre än en barnmorska. De är viktigt att varje kvinna som befinner sig i en hög risk graviditet. Barnmorskor dock ge mer personlig uppmärksamhet och större frihet för dig att kontrollera ditt arbete upplevelse. Dina idéer om vad du gör och inte vill under förlossningen är mer sannolikt att få stöd och verkställas av en barnmorska som stannar hos dig under hela arbetsmarknaden än en läkare som är bara där på slutet. Om du väljer att använda en barnmorska, hitta en som du känner dig helt bekväm med, eftersom hon kommer vara med dig hela ditt arbete och leverans.

Expert Insight

Om du letar efter ett hem födelse eller en helt naturlig födsel, är barnmorska mer benägna att ge dig vad du vill. Om du är en låg risk graviditet, är ett certifierat sjuksköterska barnmorska ett fullständigt säkert läkare eller sjuksköterska att använda. I själva verket visar statistiken att barnmorskorna hjälpa färre födslar som slutar i missfall än läkare. Naturligtvis är en del av orsaken bakom denna statistik att läkare närvara högriskgraviditeter, men det visar att med hjälp av en barnmorska är ett säkert alternativ. Se till att din barnmorska är en certifierad sjuksköterska barnmorska, men eftersom det inte praktiserande barnmorskor som inte utför en licens att göra det.

Previous:nothing Next:saker du bör undvika under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man får bättre kondition utan att drastiskt förändra din livsstil
 • hur man kan förebygga och lindra yrsel
 • hur du håller dina ögon friska
 • hur bli gravid
 • fakta om att vara lycklig
 • hur du packar väskan för förlossning
 • hur man snabbare återhämtning från ett brutet ben
 • hur man identifierar akut cerebellär ataxi
 • hur man förbereder för ett möte med en neuropsykolog
 • hur man använder vridning innebär i yoga för att förbättra matsmältningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com