hur man behålla viktminskning efter kirurgi för viktminskning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-04-28

Magsäckskirurgi kan hjälpa en kroniskt fet person ner i vikt. Helst kan en person förlora 50 till 60 procent av sin övervikt inom två år efter operationen. Men behöver patienten att ändra sin totala kost-och motionsvanor för bestående resultat. Följ dessa steg för att utforska hur du kan behålla viktminskning efter kirurgi för viktminskning
1.
Tala med din läkare. Fråga om förändringar i kost och livsstil som du måste göra efter operationen. Få alla detaljer som är specifika för ditt fall, som din idealvikt, den typ av övningar du behöver för att börja göra, eventuella försiktighetsåtgärder och kosttillskott du behöver ta.
2.
Gör en notering av alla generiska kosten instruktioner som du behöver efter operationen.
3.
Stick till en flytande diet under de första två veckorna efter operationen. Börja med små portioner av mjuk mat efter den tidpunkten. Se till att kosten inriktar sig på proteiner. Håll varje del till ca 60 ml.
4.
Advance kosten i mycket långsam takt. Lägg till en ny matvara varannan vecka. Observera att patienten ska kunna äta ett barn-stora måltid efter sex månader av operationer.
5.
Kom ihåg att människor som tar överviktsoperationer rekommenderas att inte konsumera socker. Det skulle kunna orsaka dumpning syndrom, som är kräkning eller illamående på grund av känslan som om du overstuffed. Undvik också livsmedel som är svåra att smälta, som bröd.
6.
Ät och drick långsamt så att du kan sluta nu magen börjar känna full. Ta ca 30 minuter att äta en portion mat och 30 till 60 minuter för att dricka en kopp vätska. Detta förhindrar också dumpning syndrom.
7.
Se till att du tuggar maten väl. Detta inte bara saktar intaget, men det gör också mat lättsmält.
8.
Motionera regelbundet. Gör en lista med övningar och sporter du kan fortsätta efter operationen och den rekommenderade frekvensen. Prata med din kirurg att veta de övningar som passar bäst för dig.
9.
Hyr en dietist för att övervaka din kost och viktminskning. Anteckna alla mindre viktökning som kan upptäckas och åtgärdas i tid.

Tips och varningar

 

 • Magsäckskirurgi hjälper dig ner i vikt, men i den utsträckning som det fungerar efter operationen beror på din vilja och beslutsamhet.
 • Om du inte ner i vikt eller om du lägger på mer, trots alla era ansträngningar, tala med din läkare omedelbart för att komma till roten med problemet .
120514574.pdf 120514581.pdf

Previous:nothing Next:hur man väljer att göra kirurgi för viktminskning

Relaterade artiklar


 • hur man väljer att göra kirurgi för viktminskning
 • hur man behålla viktminskning efter kirurgi för viktminskning
 • hur du hittar den bästa bariatric kirurgen
 • hur betala för kirurgi för viktminskning
 • hur man hittar kirurgi för viktminskning resurser
 • hur du tar bort ett varv band efter operationen
 • Hur man avgör om knä bandet kirurgi är rätt för dig
 • hur du hittar den bästa kirurgen lap band
 • hur man hittar knä resurser band kirurgi
 • hur man kan kontrollera om en bariatric kirurg rekord
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com