hur man kan undvika komplikationer efter hysterektomi operation

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-05-02

Det finns många orsaker till att en kvinna kan behöva genomgå hysterektomi operation. Hon kan känna sig hjälplös och rädd när hon får veta de dåliga nyheterna, men det är något som hon kan göra. Hon kan känna befogenhet att veta att det finns flera åtgärder hon kan ta för att undvika komplikationer efter hysterektomi operation. Följ dessa steg för att lära dig mer
1.
Förstå dina specifika operation. Det finns några olika hysterektomi operationer:
* buken, vilket innebär en lång enda snitt längs buken,
* Vaginal, som använder ett snitt djupt inne i slidan, eller
* Laparoskopisk, som använder en liten kamera och tillåter vaginal snitt vara mycket liten.

Fråga din läkare om detaljerna i särskild teknik som används på dig. Detta kommer att påverka dina förväntningar, vård och återhämtning.
2.
Informera din läkare om viktig information om din hälsa. Rapportera alla allergier och användning av mediciner, vitaminer, kosttillskott och naturläkemedel du kan använda. Också rapportera om alla tidigare operation eller kroniska sjukdomar som kan orsaka komplikationer.
3.
Vidta åtgärder för att få hjälp. Återhämtning kan ta flera veckor och du behöver hjälp att göra vardagliga sysslor efter operationen. Ordna en resa till eller från sjukhuset. Även se till att någon att stanna hos er för de första 48 timmarna efter operationen. Du kommer förmodligen behöver hjälp under den följande veckan eller så också.
4.
Rör dig eller få motion som är godkänd av din läkare. Det är viktigt att ta många korta promenader för att undvika blodproppar och lunginflammation och påskynda återhämtning tid.
5.
Vila mycket. Du kan inte återuppta dina vanliga aktiviteter i flera veckor, även om du mår bättre. Komma resten kommer också ge din kropp tid att läka när det inte är i rörelse.
6.
Använd Kegel övningar. Kegel övningar innebär att arbeta bäcken väggen muskler, vilket gör dem sakta starkare. De finns på National Kidney Hälsoinformation hemsida (se Resurser nedan). Dessa kan stärka bäckenbottenmuskulaturen, förhindra urin-svårigheter och förbättra den sexuella njutning.
7.
Håll snitt ren och torr. Infektioner är farliga och lägga tid till återhämtning. Undvik att ta bad. Följ specifika instruktioner ges till dig från din läkare att ta hand om ditt snitt.
8.
Återuppta en hälsosam och balanserad kost, eller en som du får av läkaren. Det bästa sättet att säkerställa en snabb återhämtning är att upprätthålla den allmänna hälsan. Du kan äta normalt när regelbunden tarm fungerar igen efter din katetern tagits bort.
9.
Rapportera alla ovanliga symtom omedelbart. Du vet att din kropp bättre än någon annan. Om något inte mår rätt, ring din läkare och fråga om vad som pågår är normalt. Troligtvis kommer han vill se dig att se något som inte kommer att skada dig eller göra dig sjuk.

Tips och varningar

 

 • Se till att Följ läkare instruktion före operationen. Du kan behöva snabb. Gå i trappor och lyfta tunga föremål, inklusive barn, kan öka återhämtningstiden.
 • vaginal blödning och ansvarsfrihet är normalt i flera dagar efter operationen. Använd bindor istället för tamponger för ca 6 veckor efter ingreppet. Ta en järntabletter för att undvika blodbrist som orsakas av denna blodförlust.
 • Fetma ökar risken för infektion. Bibehålla en hälsosam vikt genom att äta en balanserad kost i måttliga portioner. Motionerar regelbundet.
 • Hysterektomi kirurgi kan framkalla klimakteriet. Plötslig, svår gråt kan förekomma på grund av ändringen av hormoner till följd av operationen.
230515236.pdf 230515268.pdf

Previous:nothing Next:Hur man vet om du uppfyller kraven för gastric bypass-operation

Relaterade artiklar


 • hur man behålla viktminskning efter kirurgi för viktminskning
 • hur man hittar knä resurser band kirurgi
 • hur du tar bort ett varv band efter operationen
 • hur man väljer att göra kirurgi för viktminskning
 • Hur man avgör om knä bandet kirurgi är rätt för dig
 • hur man kan kontrollera om en bariatric kirurg rekord
 • hur man hittar de mest prisvärda kirurgen lap band
 • hur man hittar kirurgi för viktminskning resurser
 • hur du hittar den bästa bariatric kirurgen
 • hur man kan undvika komplikationer efter hysterektomi operation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com