hur man kan vara beredd på en efter våldtäkt granskning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-31
När en våldtäkt sker, är offret ofta inte kan tänka klart. Man vet i förväg vilka åtgärder bör vidtas och i vilken ordning kan bidra till att skydda henne från ytterligare trauma. Om du är offret, är det första du bör göra för att ringa någon du litar på och tillåta dem att hjälpa dig tänka klart nog att göra vad som behöver göras
1.
inte dusch. Efter våldtäkt, känns offret alltid smutsig, men hon får inte duscha, bada eller douche. Tvättmaskin tvättar bort alla kriminaltekniska bevis som kommer att behövas för att döma de våldtäktsmannen. Även om många offer inte vill gå efter sin våldtäktsman när det händer, en del kvinnor ändra sig när de har lugnat ner tillräckligt för att tänka igenom det. Det är bäst att inte stänga dörren för det alternativet.
2.
Gå till en akutmottagning och säg att du är ett våldtäktsoffer. De flesta sjukhus har våldtäkt rådgivare på samtal och de har fått utbildning i hur man kan hjälpa just nu. De kommer att hjälpa offret och hennes familj gå igenom processen och fungera som en advokat med medicinsk och polisens personal.
3.
Lär dig dina rättigheter under tentamen. Offret ska ha en kvinnlig läkare, sjuksköterska eller kvinnlig vän närvarande. Våldtäkten rådgivare kan göra detta om offret är ensam. Hon bör erbjudas ett lugnande medel och bör be om en om hon inte är.
4.
Förstå. Våldtäktsoffret har också rätt att få veta vad som händer under tentamen. Läkaren bör tala med henne om vad han gör med mildhet och finkänslighet. Om så inte är fallet, kan en annan läkare begäras. Offret har också rätt till tolk och hon bör få en om det behövs. Om graviditet skulle vara ett problem, bör den skadelidande erbjuds en morgon efter-piller från läkare. Om hon inte, hon har rätt att ta det och man bör vara rådgivande.
5.
Få testas. Läkaren kommer att se offret över grundligt för att se om andra skador, som de flesta kvinnor är blåmärken upp eller skadade från attacken. De kommer att ta ett prov på nyskapande vätskor om de ingår som kan ge våldtäktsmannen DNA för polisen. Offret ska testas för alla könssjukdomar vid denna tid också, eftersom detta är vanligt problem, också.
6.
Var förberedd. Att veta vad som väntar i förväg kommer inte att göra detta till en enkel process, men det hjälper att se till att våldtäktsoffret inte lider några ytterligare trauma.


Previous:nothing Next:hur man förbereder för barnets immunizations

Relaterade artiklar


 • Hur man avgör om knä bandet kirurgi är rätt för dig
 • hur man vet riskerna med kirurgi för viktminskning
 • Hur du ser mindre på TV
 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Kalifornien
 • hur man hittar rätt gynekolog
 • hur man hittar ett Anonyma Alkoholister möte i Los Angeles
 • hur man byter en blöja på ett plan
 • hur man kan främja goda matvanor och kroppsuppfattning hos barn
 • hur man väljer att göra kirurgi för viktminskning
 • hur du tar bort ett varv band efter operationen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com