hur man känner igen uppkomsten av klimakteriet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-14
Perimenopause, tiden före klimakteriet eller av upphörande av den månatliga perioden, kan pågå under flera år. Under denna tid, äggstockarna producerar gradvis mindre östrogen och symtom som värmevallningar kan förekomma. Även om varje kvinna är unik, det finns några vanliga symtom som ofta signal uppkomsten av klimakteriet
1
. . Vet att oregelbundna menstruationer är normala. Under klimakteriet blir en kvinnas månatliga period ofta oregelbundna, och flödet kan vara tyngre eller lättare än det var innan. En kvinna anses inte klimakteriet förrän hon har inte haft en period för ett år, men hon kanske inte får sin menstruation varje månad som klimakteriet närmar sig. Även om det är viktigt att uppsöka läkare vid denna tid, inser att oregelbundna menstruationer är normala och inte en orsak till oro.
2.
Erkänn fysiska symptom på klimakteriet. Det finns en lista sammanställd av Dr. Judy Bayliss och Lucy Brown från Albert Einstein College of Medicine som visar 35 symptom på klimakteriet. Det första de som många kvinnor upplever är värmevallningar eller nattliga svettningar, en känsla av värme som får eller inte får omfatta svettningar, hjärtklappning och frossa. Andra fysiska symtom är torr vaginala vävnaden, kliande, crawly hud och värkande leder. Du kan visa en lista över de 35 symtomen vid klimakteriet priser webbplats.
3.
Var medveten om den emotionella symtom i klimakteriet. Hormon svängningar och brist på sömn pga nattliga svettningar kan leda till irritabilitet, humörsvängningar, ångest och störande minnesproblem. Som erkänner att dessa symtom är tillfälliga kan hjälpa.
4.
Kontakta din läkare. Även om klimakteriet är en normal process, är det en bra idé att planera in en check-up och se till att detta är vad som orsakar dina symtom. Det finns mediciner du kan ta för att lindra symtomen om de stör ditt liv.
5.
Ha en positiv inställning. Menopause är ett nytt skede i livet, och många kvinnor uppger att det är den bästa ännu. Symptom på klimakteriet kommer att passera när din kropp readjusts till nya hormonnivåer och andra förändringar.

Tips och varningar


 • Nu är inte rätt tid att sluta ta hand om din kropp. Regelbunden motion, bra kost och regelbunden medicinsk vård bidra till att göra processen för klimakteriet lättare.
 • Gör din hemläxa. Webbplatser kan vara en stor källa till information om klimakteriet, men tänk på att många av dessa platser tillverkas av läkemedelsföretag som vill att du tar en viss medicin. Granska dessa platser med detta i åtanke. Den nordamerikanska Menopause Society är en professionell organisation som erbjuder opartisk information till konsumenterna om klimakteriet.
 • använda preventivmedel om du inte vill bli gravid. Även om din mens kan vara oregelbunden eller obefintlig, kan du bli gravid ändå vid denna tidpunkt. Din läkare kan berätta för dig när din risk för graviditet är slut.


 • Previous:nothing Next:hur man kan gå Anonyma Alkoholister

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga åksjuka hos småbarn
 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Utah
 • Hur du donerar blod
 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Alabama
 • hur man kan undvika komplikationer efter hysterektomi operation
 • hur man kan gå Anonyma Alkoholister
 • hur man kan stödja en vän med cancer
 • hur man hittar rätt gynekolog
 • hur du börjar använda en östrogen grädde
 • hur de kan utöva hjärnan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com