hur man kan bli av med akne ärr

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-17

Acne kan lämna långvariga ärr i ansiktet, ryggen, eller andra områden som den påverkar. Inte bara en handfull finnar, akne en sjukdom som måste behandlas av en professionell. Börja med att gå till en hudläkare. När du anländer till deras kontor, dessa är några av de behandlingar de kan antyda att bli av med akne ärr

Du behöver:.
Mild baby cleanser
 


1
Få Dermabrasion. Detta är inte att förväxla med mikro-dermabrasion som tar bort mycket översta lagret av döda celler yta hud från ansiktet. Dermabrasio är en grövre metod som tar bort ytterligare lager. Nästan som om du skulle gnugga sandpapper i ansiktet (vilket du inte bör!) Men sandpapper bildspråk är den allmänna uppfattning om vad denna process innebär. Den hudläkare numb ansiktet först och sedan börja ta bort lager genom "slip"-processen. Återhämtningstid är vanligen ett par veckor. Din hud kommer så småningom skorv. När skorporna hösten kommer ny hud komma ut med en ny ungdomlig glöd. Detta fungerar bäst på patienter med mycket ljus eller mycket mörk hud. Patienter i mellan kan tänkas vilja leta efter en annan procedur.
2.
Prova Laser Resurfacing. Detta är ytterligare ett sätt att rensa bort finnar och slutligen bli av med acneärr. Detta är en ganska ny förfarande och det bör noteras att inte en massa försök har gjorts på dess långsiktiga effekter. Processen innebär en laser används för att utrota akne ärrbildning. Från och med nu de två lasrar som används är CO2-laser och YAG laser. Båda utföra liknande saker och din läkare kan ha företräde framför de vill använda. Men kom ihåg att lära sig om varje och i slutändan är valet upp till dig. Lasern fungerar på ett liknande sätt som dermabrasion. Det tar bort den övre hudlagren som skadats så att nya friska huden kan växa. Återhämtningstid är ett par veckor. Din läkare kan du använda en lokal salva samt att hjälpa till med återställningen. Beroende på djupet av akne ärrbildning, ibland bandage behövs också.
3.
Ha en kemisk peeling utförts. Detta är en bra behandling för mycket ljus akne ärrbildning. Olika typer av syra tillämpas på det översta lagret av huden. Syran tas sedan bort ca 15 minuter senare. Även detta kommer att ta bort den övre skadade skikt i överhuden. Rodnad och svullnad är vanligt efter ingreppet. Beroende på mängden syra tillämpas kan återhämtningstid ta från en dag till ett par veckor.
4.
Emot Punch Technique. Detta är avsett för personer med djupa urkärnade acneärr. Ungefär som en hårtransplantation, är en bit ärrad hud
"stansade" då bort. Då hudtransplantat tas, vanligen från bakom örat, och placerade där den ärrade huden togs bort. Efter denna behandling är klar kan det också kombineras med Laser Resurfacing eller Dermabrasion. Om området på huden är tillräckligt liten kan en graft inte behövas för att ersätta den. Dessutom, om ärrbildning är inte djupt i huden, kan din hudläkare kan helt enkelt punsch bort den övre hudlagren och låt de underliggande lagren läka och växa. Återhämtningstiden kan ta flera veckor eller längre.
5.
Tänk stödsystem. Detta är en process genom vilken din hudläkare sprutar fyllmedel, vanligen kollagen, under huden för att bidra till att jämna akne ärr området. Också läkare kan ta fett från andra ställen i kroppen och injicera att i stället för kollagen. Återhämtning är kort, en dag på de flesta, eftersom det är precis som får någon annan sköt. Människor återvänder ofta till arbete direkt. Det bör noteras att detta är en temporär fix för tillfället och varar cirka sex månader. Men i framtiden som olika "fillers" upptäcks, kan det längre.
 

tips och varningar


 

 • vända dig till en hudläkare för bästa åtgärden vid behandling av din akne villkor.
62 64 65 66 67

Previous:nothing Next:hur man handskas med Osgood-Schlatter sjukdom

Relaterade artiklar


 • hur man väljer en barnläkare
 • Hur du tar amoxicillin / kalium klavulanat
 • hur man kan kontrollera om en bariatric kirurg rekord
 • hur man väljer en effekt bar
 • hur man kan bli av med akne ärr
 • hur man minimerar spindel vener
 • hur man hittar en läkare i Texas
 • hur man hittar knä resurser band kirurgi
 • hur man gör hemmagjord hand sanitzer
 • hur man väljer att göra kirurgi för viktminskning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com