hur förklarar döden för att ett litet barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-21
Barn föds inte med en rädsla för döden. Alla farhågor kring död eller döende att ett barn har eller kommer senare att utveckla kommer att lära sig. Det är viktigt att barn får ärlig och informativ information och inte skyddas från döden och döendet
1.
Förstå att greppa det faktum att döden är permanent är det svåraste för ett litet barn att förstå. De unga förskolebarn inte heller förstå att döden kan hända dem.
2.
räknar med att döden kan dö och sorg omfatta en mängd olika beteenden i ett litet barn. Han kan bli klängig, återgå till bebisspråk eller inte vill gå till sin normalt älskade förskola, eller han kan visa ingen reaktion på döden överhuvudtaget. Svaren kan också vara intermittent, omväxlande med barnets normala beteende.
3.
Ge korta och enkla svar som barn inte kan hantera alltför mycket information på en gång. Nyfikenheten om döden är normalt. Inte smita barnets frågor.
4.
Håll förklaringar enkelt, förklarar död i fråga om fysiska funktioner i kroppen upphör. Förklara att "Nu när mormor har dött, har hennes kropp slutat att fungera. Hon kan inte prata eller gå eller äta, eller se längre och hon inte känner någon smärta. "
5.

Tillåt och uppmuntra sorgeprocessen. Sörjande är en viktig del av healing. Förklara för ditt barn att det är normalt att gråta och känna sig ledsen. Förklara att ibland vuxna gråta också och att du känner dig ledsen att farmor har dött, men inte skrämma barnet med alltför stora sorgen över döden och döendet.
6.
Undvik att tala om för barnet gemensamma omskrivningar om döden som "vila i frid" eller "i evig sömn. " Säg inte mormor är "sovande" eller "har gått bort", och om mormor var sjuk innan hon dog, lugna barnet att om han blir sjuk det betyder inte att han kommer att dö.
7.
Förvänta barnet att ställa samma frågor om och om igen medan han försöker förstå bestående av död. Pågående frågor om döende är normala. Bara hålla besvara dem ärligt och tålmodigt.
8.
Hjälp barnet minns den person som har dött. Prata med honom om den goda relationen han hade med den avlidne. Hålla minnen vid liv genom diskussioner lyckliga tider och reminiscing tillsammans över bilder.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla ett barns hud knän

Relaterade artiklar


 • hur att läka efter en C-sektionen
 • hur man kan hjälpa en senior som är hörselskadade
 • hur förmå labor
 • Hur skärpa sinnen
 • hur man förbereder ett barn plan kidnappning nödsituationer
 • hur man vaknar lycklig
 • hur man hittar kirurgi för viktminskning resurser
 • hur man sova hela nightsweats
 • Hur man förbereder sig väl baby hälsokontroller
 • hur man hittar ett Anonyma Alkoholister möte i Chicago
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com