hur förklarar menstruation

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-23
Kvinnor tar menstruation som en självklarhet, men det är en obehaglig och oftast smärtsam del av livet. Att känna den process kroppen går igenom under denna cykel kan ge dig ny respekt för kroppens förmåga och flexibilitet. Vid födseln en flickas kropp innehåller ungefär 450. 000 ägg, mer än hon någonsin kommer att behöva i hela sitt liv. När en flicka når puberteten, börjar cykeln att släppa dessa ägg
1.
Observera att för flertalet kvinnor menstruationscykeln börjar ungefär vid en ålder av 12 och varar i genomsnitt 28 dagar. Menstruationscykeln börjar den första dagen av vad kvinnor brukar kalla sin "tid. " Det tillkännager vanligen sin ankomst med magkramper, uppblåsthet, irritabilitet, huvudvärk och andra symtom.
2.
Förstå hur inleds. Äggen förvaras i äggstockarna i säckar som kallas folliklar. Den livmoderslemhinnan tjocknar under den follikulära fas på grund av en ökning av mängden östrogen-ett hormon som produceras av äggstockarna hos kvinnor och testiklarna hos män. Denna förtjockning förbereder livmodern på en eventuell graviditet.
3.
Observera folliklarna i äggstocken börja utveckla på grund av påverkan av hormonella samspel. Efter flera dagar 1, eller sällan 2, folliklar bli dominerande och de andra dör. De återstående hårsäcken släpper ett ägg (ägg) och detta kallas "ägglossning. " Om befruktning av ägget inte inträffar inom 1 till 3 dagar efter ägglossningen kommer det att dö och att absorberas av kvinnans kropp.
4.
Tänk på vad som händer om ägget befruktas av spermie . Blodtillförseln ökar och ger äggledarna och äggstockarna närmare varandra så att embryot att ange en äggledaren. Det börjar sedan en två veckors resa genom äggledarna till livmodern och implanteras. Detta är hur en kvinna blir gravid.
5.
Förbered dig för mens om ägget inte befruktas. Efter processen med ägglossningen, dominerande folliklar i äggstockarna blir en massa gula celler (gulkroppen) som producerar stora mängder av hormonet progesteron för att förbereda livmodern för ett eventuellt implantation av ett embryo. I 2 veckor denna massa av celler dör om graviditet inte har skett.
6.
Inse att när gulkroppen dör, orsakar detta en kraftig nedgång i progesteron och östrogen nivåer, vilket gör livmodern sprida sitt foder. Detta kallas "menstruation. " Det blod och vävnader resa genom livmoderhalsen och lämnar kroppen genom slidan. Denna process fortsätter under en kvinnas liv tills hon går igenom klimakteriet.


Previous:nothing Next:hur man behandlar en bebis feber

Relaterade artiklar


 • hur man sola för bättre hälsa
 • hur man känner igen en kemisk abort
 • hur man hittar en läkare i Connecticut
 • hur du ökar din energi
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man gör kegal övningar
 • hur man ska behandla ett barns hud knän
 • hur att släppa rädslan för åldrande
 • hur banken ett nyfött navelsträngsblod
 • Hur får man en snabb energikick
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com