hur man blöja en nyfödd

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-22
Blöjbyte en nyfödd kan vara en skrämmande upplevelse för en ny förälder. Många nya fäder och mödrar har satt aldrig en blöja på ett nyfött barn. Det viktigaste att göra första är bara koppla av. Du kan göra det. Så här blöja en nyfödd baby

Du behöver:. .
Blöjor
Babyservetter.
Toalettpapper.
Diaper lotion, puder eller salva.


1.
Har allt inom räckhåll. Det är viktigt att samla alla nödvändiga förnödenheter och har dem alla inom räckhåll för att förbereda för blöja din nyfödda bebis.
2.
Lägg nyfödda på rygg på en vadderad, vattentät yta. Från denna punkt tills du är färdig, minst en av dina händer måste finnas kvar på barnet hela tiden för säkerhet.
3.
Lossa smutsiga blöjan och försiktigt lyfta barnets stjärt med försiktigt gripa båda fotlederna med en hand. Slip den våta blöjan ut. Om det finns en avföring, vik framsidan av blöjan över den smutsiga delen och lämna barnets stjärt vilar på rent område på blöjan.
4.
Torka avföring från ditt barns botten försiktigt med toalettpapper. Håll en hand ta tag i barnets vrister så att hans fötter kommer att bli rörigt. Vid rengöring blöjområdet, torka framifrån och bakåt med en flicka för att förhindra infektion. Försiktigt glida blöjan fram under barnet.
5.
Rengör området väl med en baby torka och glida en ren blöja under barnets stjärt. De flesta engångsblöjor har färgglada markeringar som visar framsidan av blöjan. Se baksidan av blöjan är tillräckligt under barnets stjärt.
6.
Ansök lotion, puder eller salva val till det nyfödda barnets blöjområdet innan du stänger blöja.
7.
Fäst ny blöja genom att dra fram upp över barnets mage och öppna flikarna och säkert på fästpunkten på blöjan. Vik blöjan så att den inte vidrör helande området runt navelsträngen stubbe. Vissa nyfödda blöjor ta ett dopp i det här området för att hålla blöjan på säkert avstånd från den helande sladden.
8.
Släng smutsiga blöjan, toalettpapper och våtservetter genom att placera dem i en täckt blöja behållare. Rengör föränderliga ytan och tvätta händerna.


Previous:nothing Next:hur man får sorg rådgivning

Relaterade artiklar


 • hur man minimerar spindel vener
 • hur man gör hemmagjord hand sanitzer
 • hur man kan bota svamp nagel
 • hur man kan utveckla en ny vana
 • hur man hittar en Anonyma Alkoholister möte i New York City
 • Hur man förbereder sig väl baby hälsokontroller
 • hur man gör hemmagjorda våtservetter
 • hur man köper en baby termometer
 • hur man ska värdera äldre körkunskaper
 • hur du förälder ett tillägg barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com