hur man hanterar premenstruell dysfori

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-25
Premenstruell dysfori är inte detsamma som PMS. Det är en allvarlig och handikappande förstämningssyndrom med tillhörande försämring av funktion. Det är depression, irritabilitet, ångest, ilska, gråtattacker och andra symtom tillräckligt allvarlig för att störa arbete, relationer och sociala aktiviteter
1.
känner till historien om premenstruell dysfori. PMDD är en relativt ny skick beskrev 1987. Flera teorier har studerats som orsak, men fluktuerande serotoninnivåerna tycks spela den största delen i orsakar allvarliga symtom i premenstruell dysfori.
2.
Tolka orsaken till sjukdomen. PMDD kan kopplas till genetiska anlag samt personlig och familjär förekomst av förstämningssyndrom, postpartum depression och andra depressionssjukdomar. Medan 80 procent av alla kvinnor upplever PMS, bara 3 till 9 procent av kvinnorna uppfyller kriterierna för premenstruell dysfori.
3.
Förstå symtomens svårighetsgrad. Många kvinnor med premenstruell dysfori svår sjukdom upplever symtom inklusive verbal utbrott, gråtattacker och vredesutbrott samt sömnstörningar, koncentrationssvårigheter och andra fysiska symptom som muskel-och ledvärk, ömma bröst, uppsvälldhet, huvudvärk och viktökning som allvarligt påverkar deras liv.
4.
Spåra din cykel. Mycket allvarliga och invalidiserande symtom som självmordstankar och okontrollerbar gråt förknippas ofta med PMDD. Symptom uppträder under veckan före menstruationen och försvinner inom några dagar efter debuten av menstruationscykeln.
5.
Combat symtom med din kost. För närvarande är PMDD inte som ett medicinskt tillstånd av FDA, så det finns inga specifika läkemedel som identifierats för att behandla sjukdomen. Flera saker att lindra eller minska symtom som begränsar socker, salt, koffein och alkohol och öka protein och kolhydrater.
6.
Behandla symptomen genom att få regelbunden motion, stresshantering, med vitamin-och mineraltillskott och anti-inflammatoriska läkemedel. Dessutom kan serotoninåterupptagshämmare och andra läkemedel inklusive p-piller och antidepressiva förskrivas av en läkare.
7.
Söka och bevaka behandlingen med din läkare. Generellt graden av symtom ökar med tiden och pågå till klimakteriet. Av denna anledning många kvinnor behöver behandling under en längre tid och medicinering justeringar och utvärdering fortsätter hela deras behandling.


Previous:nothing Next:hur man får förstklassig sjukvård

Relaterade artiklar


 • hur betala för kirurgi för viktminskning
 • hur man ska behandla tonåring akne
 • hur man bestämma när att bli gravid
 • hur man blöja en nyfödd
 • att leda ett hälsosamt liv
 • hur du förälder ett tillägg barn
 • hur du hittar den bästa kirurgen lap band
 • hur man använder en tampong
 • hur man hittar ett centrum alkohol rehab
 • hur man dricka en liter vatten om dagen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com