hur man kan bli av med löss

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-04
Även om de små små organismer, kan orsaka löss otrolig frustration och elände. Värsta scenariot du kan fånga sjukdomar som tyfus, diken feber och återfallsfeber. Det är vanligare dock att en person som har löss lider av klåda än att faktiskt fånga en allvarligare sjukdom.
Löss diskriminerar inte av ålder eller hygenically-och även en ordentlig behandling av löss schampo ibland inte göra susen
Det finns tre olika typer av löss en person kan få. huvudlöss, kroppen löss och blygd löss. Här är hur du bli av med dem

Du behöver:.
Löss bort schampo
. Löss borttagning kam.
Väl upplyst plats.
Papperskorg.
Handduk.
Vanlig kam eller borste.
Hårspänne eller ett band.


1.
Avgöra om du har löss. En kliande huvudet, särskilt bakom öronen och i nacken, i kombination med rodnad är första tecknet på löss angrepp. Du kan också se små, vita till silver-färgade ägg, som kallas gnetter, fast nära rötterna på ett hårstrået.
2.
Shampoo hår med en löss Removal Cream skölj eller schampo. Följ anvisningarna på behållaren. Vanligtvis du lämnar behandlingen på huvudet under en viss tid för att döda alla levande läskiga kryp.
3.
Hitta en vän eller släkting att hjälpa till med löss bort om du är de angripna offret. Lovande ett par drinkar efteråt kan vara en drivkraft för deras hjälp, men låt dem inte insupa innan de tar bort alla nits, eller kommer de att ha mer problem med att se den lilla, lilla ägg.
4.

Flytta till en väl upplyst plats och vira en handduk runt axlarna. Ha en papperskorg i närheten för att avyttra den lilla buggers eftersom de tas bort från huvudet.
5.
Ta en kam och dela håret i sektioner. Sedan, för att flytta de flesta avsnitten av sidan med ett klipp, vilket innebär att endast en sektion arbetar med.
6.
Skjut NIT bort kammen långsamt genom en liten del av håret. Börja från hårstrået och flytta ner till slutet. Ta bort eventuella nits eller löss som fastnat i kammen och kassera dem. Kamning ut nits kan ta flera timmar, så ha tålamod och inte försöka få det gjort i en hast som kan leda till saknade en nit-en nit som kan leka framtida löss mycket snabbt.
7.
Upprepa kamning förfarande för hela huvudet. Var noga med att inte släppa några nits på mattan där de kan kläckas och senare hitta tillbaka till din läckra hårbotten att ha sin smekmånad och göra fler barn.
8.
Tvätta alla sängkläder och kläder i varmt vatten. Sedan torka dem på den varma inställning. Något, som kuddar, som inte kan tvättas kan sättas i torktumlaren för en halv till en timme på hög värme.
9.
Dammsug mattor, möbler och den smittade personens madrass att häva alla kvardröjande löss.
10.
Re-check för nits varje dag i en vecka. Om nya nits visas, kommer en annan schamponering vara nödvändig.

Tips och varningar


 • Som en sista utväg, kolla din lokala gula sidorna för en löss flyttservice, som kommer att ta bort löss och gnetter mot en avgift.
 • Om löss utbrott rör ett barn, se till att informera skolan så att andra barn kan kontrolleras. Annars kommer lössen fortsätter att gå från huvud till huvud och du kör en bra chans att åter-smittade.
 • Alla objekt som inte kan tvättas eller torkas, t. ex. uppstoppade djur, kan sättas i en försluten plastpåse i två veckor att kväva lössen.


 • Previous:nothing Next:hur kartlägga en menstruationscykel

  Relaterade artiklar


 • hur du förälder ett tillägg barn
 • hur man kan undvika komplikationer efter hysterektomi operation
 • hur kartlägga en menstruationscykel
 • hur man ska behandla förstoppning hos småbarn naturligt
 • hur man gör en födelse plan
 • hur man byter en blöja på ett plan
 • hur man känner igen uppkomsten av klimakteriet
 • hur man väljer en effekt bar
 • hur man vet när en familjemedlem behöver ett ingripande
 • hur man ska behandla ett spädbarn är kallt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com