hur man kan undvika alkoholism när det går i släkten

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-19
Nyligen genomförda studier har kopplat alkoholism med genetik, som visar att barn till alkoholister löper större risk att bli alkoholister själva. Undvika denna sjukdom kan vara svårt. Här är några tips för att undvika alkoholism när det ligger i släkten
1.
Erkänn problemet. Det kan vara mycket lätt att förneka att en nära anhörig är en alkoholhaltig genom att förklara bort deras beteende. Men strunta att det finns en alkoholist i familjen kan vara skadliga för framtida generationer. Väljer att konfrontera familjemedlemmar som har alkohol missbruk är ett svårt beslut, men medger att det finns en närvaro av alkoholism i familjen är viktig för att stoppa det upprepas.
2.
igen varningssignaler. Alkoholister kan vara mycket skicklig på att dölja tecken på sitt missbruk, och att veta hur man känner igen dem är ett sätt att veta om någon är i riskzonen för att bli en alkoholist. Blodsprängda ögon, sluddrigt tal och lukten av alkohol eller ett överflöd av alkohol containrar i ett hus kan vara tydliga tecken på att någon kan ha ett alkoholproblem. Svårigheter i arbetet, förändringar eller dåliga val i vänskap eller relationer och som agerar alltför defensiv kan också vara varningstecken på att någon kan behöva hjälp.
3.
Agera tidigt. Undvika alkoholism kan bara ske om man erkänner riskerna tidigt och tar proaktiva åtgärder för att undvika missbruk. Medger att det finns ett problem och vidta åtgärder för att undvika att bli en framtida statistik är det enda sättet att bryta en cykel av familj alkoholism. Erkänn att det finns ett problem, och göra något åt det omedelbart.
4.
Undvik negativa influenser. Om du vet att du är i riskzonen för att bli alkoholist eftersom en släkthistoria finns, begränsa din exponering för alkoholism utanför ditt familjekretsen genom att hålla sig borta från negativa influenser som kan uppmuntra destruktiva beteende. Om du har vänner som gillar att gå ut till barer eller klubbar och dricker varje helg, försök tyder på annan verksamhet som inte innebär dricker eller helt enkelt inte umgås med dem. Om du känna dig lust att dricka när du går ut ensam och erbjuds en drink av en främling, som har en vän som du litar på följa med dig när du dricker socialt kan hjälpa dig att begränsa ditt intag av alkohol.
5.
be om hjälp. Vänner som verkligen älskar dig kommer inte att döma dig eftersom du kommer från en alkoholist familj och hjälper dig att undvika sjukdomen. Tillåt betrodda vänner för att bli ett slags skyddsnät för dig i din kamp mot alkoholism. Be dem hjälpa dig att undvika att dricka för mycket eller inte alls när du går ut socialt och att tillbringa semester med dem i stället för med familjemedlemmar som dricker för att undvika att påverkas av negativa familj beteende.
6.

Utnyttja stödgrupper. Det finns en mängd av gratis offentlig stödgrupper särskilt utformade för att hjälpa barn och anhöriga till alkoholister och de som är i riskzonen för alkoholism. Skäms inte för att vända sig till dessa resurser för stöd. De hjälper dig hitta positiva alternativ till negativt beteende, erkänna varningsskyltar i dig själv och andra och kommer också att bidra till att stärka ditt beslut genom att påminna dig om att du är inte ensam.
7.
Bo begåtts . Alkoholism är en livslång sjukdom och så är kampen för att undvika att bli alkoholist när sjukdomen går i släkten. Av denna anledning är det viktigt att bibehålla en stark strävan att undvika alkoholism och välja en hälsosam livsstil.


Previous:nothing Next:hur man hittar en barnmorska

Relaterade artiklar


 • hur betala för kirurgi för viktminskning
 • hur man eliminerar stress
 • Hur registrerar i en medicinsk studie
 • hur man hittar de mest prisvärda kirurgen lap band
 • hur man väljer bindor
 • hur man kan stoppa ett barns näsa plocka
 • hur man avvänja dig från koffein
 • Hur man vet om en familjemedlem är en alkoholist
 • hur man hittar en Anonyma Alkoholister möte i New York City
 • hur man kan hjälpa ett barn handskas med tragedi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com