hur man levererar en baby i en nödsituation

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-07
Om du måste leverera en bebis utan hjälp, ingen panik. Följ dessa steg och allt ska vara bra

Du behöver:. .
Filtar
Handdukar.


1.
Gör mamman att vara så bekväm som möjligt med kuddar och filtar. Om det inte finns några kuddar eller filtar omedelbart tillgängliga, improvisera använda något i närheten för att hjälpa till att göra henne bekväm.
2.
Ring din lokala nödnummer, en läkare eller en barnmorska. Var noga med att följa vad riktningar hon ger dig och svara på alla frågor hon har så snabbt och så exakt som möjligt. Om någon utryckningspersonal ger instruktioner som skiljer sig från vad som listas här, följer dessa instruktioner istället.
3.
Ståndpunkt mamman vara så att hennes överkropp är något förhöjda, placera mödrar fötterna på marken och öppna hennes ben. I de flesta fall var hon planerar nog på att ha sitt barn på sjukhus eller födelseprocess centrum och inte ha en främling leverera sitt barn. Förbli artig, respektfull och lugn under denna kris.
4.
Säg mamman att andas snabbt under värkarna och tryck endast under värkarna. Om hon vet Lamaze, tränare henne försiktigt under värkarna, med fokus på andning och skjuta kan hjälpa till att ta moderns uppmärksamhet på smärtan
5
Placera en hand på barnets huvud som. . Det kronor. Detta förhindrar att huvudet från bara poppar gratis och orsakar skador på skalle eller nacke. Det är mycket viktigt att påminna mamma att fortsätta att andas snabbt under denna tid, så hon är lugn och avslappnad när du inte har sammandragningar.
6.
Stöd huvudet när det lämnar moderns kroppen. Dra aldrig i huvudet eller nacken under förlossningen. När axlarna är gratis, är det möjligt att försiktigt vägleda barnet ut resten av vägen samtidigt som man fortsätter att stödja huvudet. Du har levererat barnet
7
ren vätska ur näsa och mun av barnet och placera barnet mot moderns hud. . Vara säker på huvudet något sänks till hjälp rinna någon vätska. Klipp inte navelsträngen. Vänta på vårdpersonal kommer fram eller följa instruktionerna från läkare eller sjuksköterska på telefon. Moderkakan kan dyka upp innan medicinsk personliga anländer. Om detta händer ska du placera den i närheten av mamman och barnet

tips och varningar


 • Detta är inte avsedd att vara en instruktions guide på hem födelseprocess. Dessa steg är endast att användas i en nödsituation leverans situation när ingen annan hjälp finns.


 • Previous:nothing Next:Hur man känner igen mjölkskorv

  Relaterade artiklar


 • hur man kan främja goda matvanor och kroppsuppfattning hos barn
 • hur man kan stödja en vän med cancer
 • hur man förbereder barnet för en läkare besök
 • hur man ska behandla ett spädbarn är kallt
 • hur man kan hjälpa ett barn handskas med tragedi
 • hur man hittar en läkare i Arkansas
 • hur man rakar
 • hur man kan stoppa ett barns näsa plocka
 • hur man lär sig om biceps brachii
 • hur man väljer en barnläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com