hur man ska värdera medicinska webbplatser

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-31
Konsumenter vänder sig till Internet för att hitta information om en specifik sjukdom, lära sig fakta innan en läkare besök och få allmänna hälsotips. Som alla som gjort en sökning vet, det finns många pseudovetenskap hemsidor. Att veta hur man skilja kvalitet från kvacksalveri i medicinsk webbplatser kan hjälpa dig att snabbt ringa in den information du behöver för att göra en god hälsa val

Du behöver:. .
Dator med internetuppkoppling


1.
Typ i sökordssökningar. Till exempel, om ditt barn har fått diagnosen öroninflammation och vill läsa om hur dessa infektioner utvecklas, skriver nyckelordet "öroninfektion" i din sökmotor och komma med en lång lista av medicinska webbplatser. Scan listan över områden till namn på välkända organisationer sjukvård. Till exempel är Mayo Clinic en etablerad, ansedd vårdorganisation känd för utmärkt vård och tillförlitlig information. Du kan också identifiera offentliga webbplatser, en annan bra källa för medicinsk information, från ". Gov" i adressfältet. Till exempel, publicerar National Library of Medicine vid National Institutes of Health högar av konsumentinformation om praktiskt taget varje vanlig åkomma.
2.
Utvärdera hemsidan för partiskhet när de inte har offentliggjorts av ett direkt igenkännbara källa. Partisk medicinsk information kan driva konsumenterna mot procedurer eller behandlingar som inte nödvändigtvis är i deras intresse. Vara skeptisk till platser som offentliggörs av företag som står att vinna på att sälja dig något. Exempelvis kan företag som säljer läkemedel, kosttillskott eller enheter försöker vilseleda dig att tro att du behöver deras produkter eller tjänster. Naturligtvis många sponsrade platser eller platser med annonser för en viss produkt eller tjänst, ger objektiv information, om du är osäker, läs några av artiklarna på webbplatsen för att se om de försöker övertala dig att köpa något eller om de presenterar bara fakta. Ett exempel på en kvalitet som sponsras webbplats WebMD.
3.
Var SLUG av medicinsk information skriven av någon som inte är hälso-och sjukvårdspersonal och som verkar vara grunda sina kunskaper på endast deras egna personliga erfarenheter. En läkare, sjuksköterska eller annan vårdgivare som har medicinsk utbildning och erfarenhet att backa upp sina påståenden skriver de bästa medicinsk information. Undersök författarens referenser noggrant.
4.
Läs vård och bloggar, anslagstavlor och chattrum för idéer, men kom ihåg att människor som inte har en medicinsk bakgrund och som talar endast om sina egna upplevelser snarare än att basera sin information på data från fasta studier skriver det mesta av inlägg. Använd idéer där endast som en språngbräda för att göra din egen sökning på kvalitet webbplatser eller tala med din läkare.
5.
Kom ihåg att även om Internet är ett värdefullt verktyg, är det inte ett substitut för att se din läkare och får aldrig vara en källa till medicinsk rådgivning eller ett sätt att köpa mediciner. Din läkare har det medicinska kunskaper för att ge dig rätt råd för dig och kan bidra till att, om du behöver medicin, får du det från en känd källa.

Tips och varningar


 • Om du inte är säker information på en webbplats är tillförlitlig, dubbelkolla fakta på en annan webbplats. Om informationen är tillförlitlig, hittar du den på mer än ett ställe.
 • Slösa inte din tid eller riskerar att vilseledas. Gå direkt till medicinska webbplatser publiceras av att känna igen, betrodda organisationer.
 • Akta dig för "experter" som erbjuder läkare. Ingen ansedd sjukvårdspersonal kommer att ge medicinska råd via Internet.
 • Aldrig
 • starta ett medicinskt program eller behandling utan att först rådgöra med din läkare.
 • Placera inte förtroende eller pengar på någon som utger sig att ha en "revolutionär" eller "mirakel" bota en sjukdom eller ett tillstånd. Om du läser om en lovande behandling, se till att du kan hitta information eller data utöka den på flera andra webbplatser.


 • Previous:nothing Next:Så för att lindra ryggsmärtor på ett plan

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en barnmorska
 • hur man håller en familj passform
 • hur man kan bli av med akne ärr
 • hur man kan hjälpa en äldre med minnesförlust
 • hur man hittar en läkare i Tennessee
 • hur man ska behandla ett spädbarn är kallt
 • Så för att lindra ryggsmärtor på ett plan
 • hur man hittar kirurgi för viktminskning resurser
 • hur ta hand om fötterna
 • hur de kan utöva hjärnan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com