Konsten att intervjua en gynekolog

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-25
Val av läkare som kommer att leverera ditt barn är en av de viktigaste besluten du kommer att göra under din graviditet. Det är viktigt att din gynekolog gör dig och din partner känner sig bekväma, att han respekterar din födelseprocess filosofi och att han förstår dina speciella behov. Följ dessa steg för att intervjua en gynekolog som kommer att främja en positiv upplevelse födelseprocess
1.
Börja sökningen med din hälsa försäkringsgivarens listan över deltagande leverantörer. Om du hör till en HMO, du kanske få en gynekolog remiss från din primärvårdsläkare att få försäkringsförmåner. Direkta frågor om täckning till ditt försäkringsbolag.
2.
Ring tre gynekolog kontor och schemalägga möten samråd. Många försäkringar täcker inte inledande intervjuer, men att välja rätt läkare är obetalbart. Se till att läkarna tar emot nya patienter och att de inte är överbokade.
3.
Läs om födelseprocess innan intervjun. Besluta om en födelseprocess metod, vet hur du känner epidurals kontra drogfri förlossning, och om du vill inkludera en födelseprocess stödperson t. ex. en barnmorska eller doula. Ju mer du vet om dina behov, desto bättre rustad kommer du att ställa frågor och utvärdera svaren under intervjun.
4.
Skriv ner en lista med frågor för intervjun. Vissa läkare begränsa inledande samråd till 15 minuter, så att de frågor som betydelse. Reserv frågor om läkarnas semester tidtabeller, scheman samtal och genomsnittlig väntetid för kontorspersonal.
5.
Ta din partner med dig i samrådet. Det är viktigt att du och din partner har en möjlighet att intervjua gynekolog och att ni båda känner dig bekväm med den läkare du väljer. Detta gäller särskilt om din partner kommer att vara en aktiv deltagare i leveransen.
6.
Ställ en positiv ton för intervjun. Ge läkaren hellre fria än fälla, eftersom hon har troligen levererat hundratals, om inte tusentals barn och har förmodligen stött på fler unika omständigheter än du kan föreställa dig. Ditt jobb är att ställa frågor och lyssna på svar, inte att ge läkare med en avhandling om din förlossning kunskaper och åsikter.
7.
Fråga din läkare hur många barn han har levererat , hur du kan kontakta honom i en nödsituation, som täcker honom när han är tillgänglig, hur han hanterar riskfyllda graviditeter, om han kommer att skriva en födelseprocess plan med dig, hur många procent av hans patienter får epidurals, och hur stor andel av patienterna har kejsarsnitt leverans. Denna förteckning är inte uttömmande, men dessa är några av de viktigaste frågor att ställa till gynekolog.

tips och varningar


 • Få semester information från kontoret personal för att säkerställa att läkarna du intervjun kommer att vara i stan runt förfallodagen. Om inte, ta reda på vem kommer att täcka för dem och överväga intervjua personer som läkare i stället.
 • Din partner kanske vill fråga hur inblandade han kan i leveransen. Ta reda på vem läkaren gör i förlossningsrummet för både vaginala och kejsarsnitt födda. Ob /Gyn intervju är lika mycket för pappan som för mamman.
 • När du har valt en läkare, tur förlossningsavdelningen på sjukhuset där du ska leverera. Det är viktigt att du känner dig bekväm och avslappnad i anläggningen.


 • Previous:nothing Next:Konsten att intervjua en barnläkare

  Relaterade artiklar


 • Hur man använder en menskopp
 • hur man gör hemmagjorda våtservetter
 • hur man ska behandla arsenik i vatten
 • hur man får en abort
 • hur pop en finne
 • hur man hittar en läkare för PCOS
 • hur man beter sig i en läkarmottagning
 • hur man hittar en primärvården läkare
 • hur banken ett nyfött navelsträngsblod
 • hur man sova hela nightsweats
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com