hur man blir en doula

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-10
Det finns två olika typer av Doulas, födelse och postpartum. En födelse doula är en professionell födelseprocess coach, fysisk, känslomässig och informativt stöd till ett arbetande par. En postpartum doula kommer efter det att barnet föds för att hjälpa till med enkla sysslor, ärenden, ge amning stöd och hjälp med grundläggande spädbarnsvård

Födelse doula


1.
Få certifierade så att du har några professionella meriter. DONA International (formellt Doulas i Nordamerika), Cappa (barns födelse och förlossning Professional Association), ICEA (International Förlossning Education Association) och ALACE (Association of Labor assistenter och förlossning lärare) är bara några av de mest kända certifieringsprogram.
2.
läsa massor av böcker om förlossning och surfa på Internet efter artiklar och studier så att du har den mest aktuella informationen. Se till att dessa böcker och artiklar täcker ett brett spektrum av filosofier om födelse så att du kan lära dig de, så att du kan stödja dina kunder att det bästa av dina förmågor.
3.
Gå till födelseprocess seminarier och lektioner. De flesta av dem kommer att erbjudas av ett certifieringsprogram. Dessa seminarier ger dig möjlighet att lära sig mycket om födelse under en kort tid, och tillåter dig att skapa nätverk med andra Doulas.
4.
Delta födda. Födda är den bästa platsen att lära sig att stödja en arbetande kvinna. Tills du är certifierad eller ha deltagit i minst fem födslar ska du inte laddar på par eller du ska ta ut en reducerad avgift för dessa födda.
5.
nätverk med andra Doulas, förlossning lärare, barnmorskor, sjuksköterskor, förlossningsläkare och gynekologer. Nätverk ger dig möjlighet att lära sig om födelse, ger dig stödja människor och med människor man kan prata om förlossningen med. Dessutom, ju fler du känner, desto mer kunder du kommer förmodligen få.

Postpartum doula


1.
Tänk att få certifieras som ett postpartum doula. Medan många postnatal Doulas inte är certifierade, är certifiering blir ett måste om du vill att accepteras professionellt i din födelseprocess gemenskapen. Donu00E0 och Cappa erbjuda postpartum certifiering.
2.
Kontakta födelse Doulas i ditt område. Födelse Doulas är bra ställen för postpartum Doulas att få remisser till kunderna. Födelse Doulas vet ofta när deras kunder kämpar efter födseln, men på grund av deras oförutsägbara schema, har ofta svårt att hjälpa efter förlossningen.
3.
Delta på en ammande seminarium eller ett par La Leche League möten. En sak alla postpartum Doulas erbjuda ammar stöd och lärande allt du kan om amningen kommer att hjälpa dig att hjälpa dina klienter.
4.
hitta så mycket information som möjligt om vård av nyfödda. Läs böcker och artiklar Internet för att hänga på den senaste forskningen så att du kan hjälpa dina kunder mest.

Tips och varningar


 • Lämna din personliga känslor om födelse och nyfödda vid dörren. Doulas bör aldrig låta sina personliga känslor om läkemedel i arbete eller vård av nyfödda moln sin yrkesmässiga bedömning.
 • Om du vill, du kan bli både en förlossningsdepression och en förlossning doula.


 • Previous:nothing Next:hur man hittar en förlossningarna boll

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare i Tennessee
 • hur man gör hemmagjorda våtservetter
 • hur man handskas med att ha en baby på intensiven
 • hur korrekt trimma tånaglar
 • hur man kan hjälpa en senior som är hörselskadade
 • hur förstå resultaten cellprov
 • hur man sola för bättre hälsa
 • hur att läka efter en C-sektionen
 • hur man hittar en Anonyma Alkoholister möte i New York City
 • hur man torkar upp din försörjning bröstmjölk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com