hur man hanterar med polycystiskt ovariesyndrom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-11
Experter uppskattar att så många som 10 procent av kvinnorna kan ha polycystiskt ovariesyndrom (PCOS). Trots detta är mycket lite information till allmänheten om PCOS, så när kvinnan får en diagnos hon kan känna oss riktigt vilse och isolerade. Att veta hur man hanterar med PCOS är ett viktigt steg i arbetet med detta liv-förändra tillstånd

Du behöver:
en hink, badkar eller behållare för blötläggning
. Din favorit fläckborttagning produkten.


1.
Inse att PCOS är inte slutet av världen. När du först får diagnosen och fortfarande har alla dina symptom utan behandling, kan du känner dig överväldigad. Däremot kan PCOS behandlas med och flesta kvinnor når den punkt att villkoret är ett irritationsmoment snarare än en ständig källa till stress.
2.
Vet att de flesta kvinnor med PCOS har möjlighet att få befrielse från sina mest plågsamma symtom och hitta vägar att hantera de andra, men det tar tid. Ha tålamod medan mediciner eller andra behandlingar börjar arbeta. Det kan ta flera månader innan du verkligen börjar må bättre.
3.
Var aktiva i att söka upp de bästa behandlingarna för dig. Ta dig tid att hitta en läkare som lyssnar på dina frågor och tar din sjukdom på allvar.
4.
Gör saker som hjälper dig att känna dig vacker och feminin, som att ta extra noga med din makeup eller bär kläder som får dig att känna attraktiv och självsäker. Många kvinnor med PCOS uppger att de känner att de egentligen inte kvinnor på grund av plågsamma symtom som viktökning, ansiktshår och oregelbundna eller obefintliga cykler. Kampen mot dessa känslor med positiva åtgärder kan vara till stor hjälp.
5.
Arbeta hårt för att förbättra din självkänsla. Ät hälsosam mat och få motion när det är möjligt. . Båda av dessa starkt kommer att bidra till känslor av välbefinnande och en positiv stämning
6
söka rådgivning om du behöver hjälp att hantera dina känslor om att ha PCOS. Kom ihåg att depression är ofta ett symptom på PCOS, och du kan behöva terapi eller medicin för att hjälpa till att reglera dina känslor. Vara pådrivande i att få den hjälp du behöver för att känna ditt bästa.
7.
Besök anslagstavlor och webbplatser i kontakt med andra kvinnor som har PCOS. De ger ett stort stöd system, och dessa resurser är bra sätt att lära sig mer om alternativa behandlingar, få remisser till de bästa läkarna och hänga med den senaste forskningen.


Previous:nothing Next:hur till utnyttjande efter klimakteriet

Relaterade artiklar


 • Hur man vet om du uppfyller kraven för gastric bypass-operation
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man överlever två veckors vänta
 • hur man levererar en baby i en nödsituation
 • hur man ska behandla ett spädbarn är kallt
 • hur man handskas med tidig förlossning
 • hur man kan förbättra hållningen
 • hur man ska värdera äldre körkunskaper
 • hur förmå labor
 • hur man fixar en bebis platt huvud
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com