hur man hittar en anläggning drog Rehab för ungdomar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-26
Om du har en tonåring som missbrukar droger, kommer du antagligen att få honom eller henne till en drog Rehab programmet. Slutenvård program är ofta rekommenderas för ungdomar eftersom de får dem bort från sina kamrater för en stund, men intensiv öppenvård program kan också bli framgångsrika. Följ dessa steg för att hitta rätt program för en tonåring
1.
Avgöra om en sluten eller intensiv öppenvård program är det bästa valet. Slutenvårdens ger patienterna möjlighet att leva i en anläggning inomhus och fokusera på att få bättre. Intensiv öppenvård grupper hålls på de flesta kvällar i veckan. De låter den unga att stanna i skolan under dagarna. Beslutet beror på omfattningen av problemet och om den unge behöver tid borta från samhället.
2.
Ring ditt försäkringsbolag. Ta reda på vad förmåner omfattas och en förteckning över anläggningar med program för ungdomar. Få all information du kan om egenavgifter, självrisker och andra finansiella restriktioner.
3.
Kontakta anläggningar. Förutsätt inte att ett rehab center är att acceptera en viss form av försäkring bara för att försäkringsbolaget säger så. Skaffa en beskrivning av programmet och försöka ta reda på om framgångar. Ställ frågor om anläggningens filosofin. Är de baserade på de 12 stegen, eller de innehåller inte kognitiv terapi och andra metoder i behandlingsplan? Vilken typ av utbildning har personalen har, och vad är patient-personal-förhållande? Ta reda på om finns några öppningar eller när det kommer att finnas platser tillgängliga.
4.
Snacka om privat betala. Vissa rehabiliteringscenter tar inte försäkringar, men de har några attraktiva privata lönerna-vilket innebär att du betalar räkningen men den totala är lägre. Om ditt försäkringsbolag inte har god täckning för missbruk, kan denna väg vara den rätta för dig.
5.
Fråga sociala serviceorganisationer i din kommun för rekommendationer. Människor som arbetar för grupper som är specialiserade på drogmissbruk är bekanta med anläggningarna i ditt område och kan hjälpa dig göra rätt val.
6.
Läs om föräldern program och umgänge på olika rehabiliteringscenter. Förälder program kan hjälpa dig att förstå din tonåring problem och ge dig några verktyg du behöver för hjälp.

Tips och varningar


 • Det är ditt ansvar att se till att din vistelse på ett rehab center kommer att omfattas av försäkringen om du räknar med att täckningen. Vissa försäkringsbolag kräver två godkännanden-en från en mental-och missbrukarvården division och en från den medicinska divisionen. Kolla dina påståenden häftet för att vara säker.


 • Previous:nothing Next:Hur berätta om din flickvän är gravid

  Relaterade artiklar


 • hur man vet riskerna med kirurgi för viktminskning
 • hur man hittar ett Anonyma Alkoholister möte i Chicago
 • hur man kan bli av mjölk blister
 • hur man rakar
 • hur man lindra premenstruella kramper smärta
 • hur man byter en blöja i en bil
 • hur man lär sig om biceps brachii
 • Hur man använder en menskopp
 • hur man sluta bita på naglarna
 • hur man kan stoppa hindra ett barn med inlärningssvårigheter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com