hur man kan förstå den sorg processen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-12
Död av en nära anhörig är kanske den mest beklämmande tid i en människas liv. Förstå hur man hanterar förlust varierar beroende på omständigheterna för de inblandade. Läs den typiska faser en person upplever när de navigerar genom att dödsfallet processen
1.
Veta att den första etappen i sorg processen är förnekelse och misstro. Under denna period, en enskild psykiskt block sin förlust som orealistiska eller de försöker misskreditera nyheten om förlusten som osannolika.
2.
Inse att den andra etappen är larm. Denna etapp finner personen i kast av sårbarhet som det avser döden. Detta kan åtföljas av fysiologiska symptom relaterade till ångest och rädsla.
3.
Förstå nästa steg är en brådskande önskan att söka efter den avlidne. Det kan innebära att faktiskt se den avlidne själva. För vissa är detta möte en bekräftelse av deras förlust eller ett litet steg mot att acceptera vad som hänt.
4.
Lära sig att den fjärde etappen är ilska och skuld. Detta är särskilt svårt om förlusten av en älskad var plötsligt eller oväntat. Den sörjande enskilda kan söka sig till vem eller vad som var ansvarig för deras älskade en förlust. De får skylla sig själva för att inte "vara där" eller "göra något annat" för att förhindra förlusten.
5.
Tolka förhandlingsrätten som den femte etappen i sorg processen. Om den sörjande personen räknar med nära förestående död av en älskad, kan avtalsförhandlingar hända redan innan den älskade dör. Om den älskade är avliden, får den sörjande individen försök förhandlingar med läkare eller med Gud för att få sin älskade en tillbaka.
6.
Inse att förtvivlan och depression är den sjätte etappen . Detta är när personen begriper att de inte kan ändra resultatet av älskades död. Det finns en genuin känsla av ensamhet och förlust. Under detta stadium kan en enskild dra sig tillbaka från sociala kontakter.
7.
Know nästa steg innebär patologiska varianter. Vid denna punkt, flyttar en person antingen med godkännande eller blir låst i detta skede tills de kan sörja. Det är ohälsosamt både fysiskt och känslomässigt att förbli fast i det här skedet för en längre tid.
8.
Förstå att acceptans är den åttonde etappen. Vid denna punkt börjar personen att fatta beslut om vilken väg deras liv måste ta nästa. Individer lär sig antingen acceptera förlusten eller bär på medan avgick till icke-acceptans.
9.
Njut av sista etappen av sorg. Det innebär omorganisation. I detta skede individen börjar skapa en ny identitet utan att involvera sina käraste. För vissa innebär detta en stor livsstilsförändring eller omstruktureringsperioden.

Tips och varningar


 • Detta är endast ett exempel på typiska faser individer möter när de försöker hantera förlusten av en älskad. Varje person är unik och grämer på sitt eget sätt.
 • Alltid söka hjälp av en psykisk vårdpersonal eller präst om en persons sorg är mer än vad som väntas.
 • Undvik konsumtion av droger eller alkohol när man försöker hantera döden av ett älskat en.


 • Previous:nothing Next:hur man hanterar hängslen som tonåring

  Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av med akne ärr
 • hur man köper en baby termometer
 • hur man skyddar ett barn från solen
 • hur du döljer en baksmälla
 • hur man kan utveckla en ny vana
 • hur man kan förbättra hållningen
 • hur du förälder ett tillägg barn
 • hur man väljer ett läger för ett överviktiga barn
 • hur man svälja ett piller
 • hur man kan minska risken för havandeskapsförgiftning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com