hur man skapar ett hem sensoriska rum

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-13
En sensoriska rummet är en plats där barn (eller vuxna) med sensorisk integration Disorder kan bedriva säker lek. Sensorisk-baserade aktiviteter (t. ex. svängig och klättring) används för att hjälpa till att reglera det centrala nervsystemet vilket leder till en ökad livskvalitet. Om du har ett barn med sensoriska problem läs igenom följande steg för att lära dig mer om optioner hemma
1.
Läs om sensorisk integration teori innan byggnaden ditt rum. Flera kvalitet böcker hör "The Out of Sync barn" av Carol Stock Kranowitz och "Sensationella Kids" av Lucy Jane Miller. Dessa böcker ger läsarvänligt sätt att lära sig mer om denna förbryllande sjukdomen.
2.
Känner till grunderna. Sensorisk rum bör ge möjligheter till svängig, klättring och gripande. Något sätt som du kan skapa en trygg miljö för sådan verksamhet är ett steg i rätt riktning.
3.
hålla det enkelt. Du behöver inte spendera en förmögenhet för en sensorisk rum att vara effektiv. Rensa ut ett område i vinden eller i källaren och göra det så säkert och funktionellt som möjligt. Ett stort matta eller madrass (för kraschar), en behandling boll eller gunga häst (för studsande), uppstoppade djur eller kuddar (för krama /kura ihop sig) och en behållare med torr ris (för beröring) finns enkla sätt att fylla ett utrymme med sensorisk erfarenheter.
4.
Titta in extra resurser för att finansiera en terapi rum. Ibland rätt brev från en terapeut kommer att övertyga ditt försäkringsbolag att betala för medicinskt utrustning som behövs. Dessutom kan Medicaid ge hjälp genom Hem och Community Based Upphävande.
5.
Ring företag som levererar sensoriska utrustning. De kanske känner till andra outnyttjade resurser eller ge dig rabatt på behandlingsapparater.
6.
Söka professionell hjälp. Arbetsterapeut bevandrade i sensorisk integration kommer att vara mer än glada att svara på specifika frågor som inte behandlas i denna artikel. Fråga runt eller kolla på gula sidorna för pediatrisk behandling kliniker där SI Behandlingen utförs.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå den sorg processen

Relaterade artiklar


 • hur man köper tvål
 • hur man har en framgångsrik VBAC
 • hur man hittar en läkare i Connecticut
 • hur man väljer att ta testosteron
 • hur man sola för bättre hälsa
 • Hur man känner igen mjölkskorv
 • hur man kan utveckla en ny vana
 • hur man kan lugna ett barnsjukdomar baby
 • hur man lär sig om rectus femoris
 • hur man använder akuta preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com