hur man berättar när ägglossningen inträffar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-11
Ägglossning när ägget lämnar äggstocken och droppar genom äggledarna och genom livmodern. Detta är den tid när en kvinna är mest sannolikt att bli gravid. Det finns flera tecken kroppen ger för att ange ägglossningen har inträffat eller är på väg att inträffa. Det finns också tester som kan köpas över disk för att upptäcka när ägglossningen inträffar
1.
Kolla livmoderhalscancer slemhinnor. Under ägglossningen, när en kvinna är mest fertil, blir den cervikala slemhinnor tjockare och mer töjbar för att möjliggöra enklare transport av spermier till äggen.
2
Watch för en ökning av basal kroppstemperatur -. kroppens temperatur när du inte är aktiv, tagna av en särskild basala termometer först på morgonen. Om din temperatur stiger, vanligen runt 0,4 grader Fahrenheit har ägglossning inträffat faktiskt några dagar tidigare. Om detta är den första månad med temperatur, är det inte en bra indikation, bara en bra indikator det har uppstått.
3.
Notera eventuella kramper. Många kvinnor känner kramp på ena eller båda sidorna av buken när de har ägglossning. Detta tros vara ägget släpper från äggstockarna.
4.
Leta efter några fläckar av blod. Spotting eller genombrottsblödning också vanligt förekommande när kvinnor har ägglossning.
5.
Använd en online ägglossning kalender, eller hänvisar till dina tidigare månaders diagram om de har hållits. Detta kommer att ge vanliga tecken på ägglossning månad till månad, vilket gör att upptäcka i den aktuella månaden mycket enklare om du är vanlig.
6.
Kallelse någon ökning av sexuell lust. Ägglossningen är kvinnans mest fertila tid, och kroppens naturliga reaktion är att vilja impregnering.
7.
Använd en ägglossning detektor. Två exempel på ägglossningen detektorer är urinprov och saliv test. Den urinprov är mycket likt ett graviditetstest, och upptäcker ägglossning strax före det inträffar genom att testa för en viss hormon. Saliven Provet består av ett mikroskop med ett ljus som antingen är slickade eller saliv placeras på. Omedelbart före ägglossningen saliven visar en ormbunke mönster under mikroskop.


Previous:nothing Next:hur man reser med hemorrojder

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Kalifornien
 • Hur du tar triamterenew / HCTZ
 • hur man kan anpassa till att bli en ny mamma
 • att leda ett hälsosamt liv
 • hur man kan hjälpa en äldre med minnesförlust
 • hur du förälder ett tillägg barn
 • hur korrekt trimma tånaglar
 • hur man kan bota svamp nagel
 • hur man handskas med tidig förlossning
 • hur man identifierar polio effekter vaccin sida
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com