hur man ger en intramuskulär injektion

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-28
En intramuskulär injektion används för läkemedel som behöver ges i muskeln. Intramuskulära injektioner kan vara nödvändiga på grund av den mängd eller typ av läkemedel eller på grund av medicin som ges i dessa områden är snabbverkande. Lär dig hur säkert att ge en intramuskulär injektion av följande steg
1.
Iordning medicinen genom att kontrollera utgångsdatum, dosera rätt och torka upp med en alkoholservett. Kontrollera namn för att se till att du har rätt medicinering. Vissa mediciner måste värmas till rumstemperatur innan given. Följ alla anvisningarna på flaskan noggrant.
2.
Placera en ny, ren nål i en ny, ren spruta. Dra upp luft i sprutan motsvarande den mängd medicin du behöver. Stick in nålen i flaskan, tryck ut luften, vänd flaskan upp och ner och dra tillbaka kolven att få rätt mängd medicin i sprutan. Knacka på sprutan för att få eventuella luftbubblor till toppen nära nålen. Tryck ut luften.
3.
Hitta ett område på kroppen för att ge skott. Det finns fyra områden på varje sida av kroppen som är lämplig för intramuskulär injektion: låret, höft, skinkor och överarmsmuskeln. För låret, dela låret i tre delar mellan knä och höft. Använd den mellersta sektionen för ett injektionsställe. För överarmen, hitta ben på toppen av armen och området i höjd med armhålan. Om dessa områden möts på utsidan av armen är där för att injicera nålen. För skinkorna, dela skinkan i fyra rutor. Använd den övre yttre delen av skinkan.
4.
Tvätta händerna med varmt vatten och tvål. Tvätta injektionsstället med alkohol och låt det torka.
5.
Håll muskeln i injektionsstället stadigt mellan tummen och fingrarna. In nålen fort i 90 graders vinkel. Dra tillbaka något på nålen för att se om blod är närvarande. Om det finns blod, ta ut nålen och börja om med en ny nål och medicinering. Om det inte finns något blod, injicera läkemedlet långsamt.
6.
Ta bort kanylen efter ett par sekunder. Tryck på injektionsstället med en kompress eller ett bandage för att stoppa eventuell blödning.


Previous:nothing Next:Hur identifiera pylorusstenos

Relaterade artiklar


 • Hur du ser mindre på TV
 • hur man identifierar polio effekter vaccin sida
 • hur man kan hjälpa ett barn att återhämta sig från en tonsillektomi
 • hur man undviker farliga läkemedelsinteraktioner
 • hur man hittar ett centrum drog Rehab för vuxna
 • hur man väljer att ta testosteron
 • hur man reglerar hormonnivåerna
 • hur man kan bli av med löss
 • hur man handskas med en ilsken berusad
 • Hur man använder en menskopp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com