hur man kan bli av bandmask

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-08
Dvärgbandmask är en sällsynt parasit att ha i ditt system. Du kanske inte gillar att veta, men de faktiska skador det kan göra att ditt system
1.
Kontrollera symtom om du tror att du har blivit utsatt för bandmask, som bor i rått kött, fisk och avföring. Du kan känna illamående, svaghet och aptitlöshet eller har diarré. Det är möjligt att kontrollera avföringen för ägg eller segment mask, men det är bäst att ta med en avföringsprov till din läkare eller ditt blod testas för antikroppar.
2.
Ta ordinerad medicin om dvärgbandmask är begränsad till din tarm. Prazikvantel eller albendazol är oftast den föreskrivna mediciner, men dessa har biverkningar och din läkare behöver titta på och behandla om dessa biverkningar blir allvarliga. Din läkare har du kommit tillbaka efter en månad och sedan igen på tre månader för att se till att ditt system har klarats av parasiten.
3.
Har din läkare test för ytterligare invasion din kropp. Detta kan göras med en MR-undersökning, som söker efter skador eller cystor på annat organ, som lungor, lever eller hjärna. Läkaren kan då föreslå antiinflammatoriska steroider för att lindra inflammation som orsakas av cystor. Kirurgi kan bli nödvändigt att avlägsna dessa cystor och sällan är en organtransplantation behövs.
4.
Tänk, det finns en möjlighet av neurologiska sjukdomar som följer av svåra fall av parasitangrepp. Om neurocysticercosis tecken är närvarande läkaren kommer sannolikt att förskriva antibiotika och antiepileptika för anfall. När sjukdomen har framskridit så här långt det kan vara ganska farligt, även dödlig.
5.
Uppföljning behandlingar med regelbundna besök till din läkare. Det är möjligt för att sjukdomen skulle återkomma om alla binnikemask segment, ägg eller embryon som inte fäller från din kropp. Tvätta händerna ofta medan du har parasiten, särskilt om du lagar mat till andra människor. Det är möjligt för äggen att komma in i maten om du inte har rengjorts ordentligt.


Previous:nothing Next:hur man hittar en thoraxkirurg

Relaterade artiklar


 • hur korrekt trimma tånaglar
 • hur man vet när en familjemedlem behöver ett ingripande
 • Hur identifiera prostatit
 • hur man sova hela nightsweats
 • hur man förbereder ett barn plan kidnappning nödsituationer
 • hur man hittar en barnmorska
 • Så för att lindra menstruationskramper naturligt
 • hur man kan bli av mjölk blister
 • hur man hittar en primärvården läkare
 • hur man avvänja dig från koffein
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com